Va intentar matar la seva dona cremant-la dins la seva habitació però gràcies a la intervenció d'un veí va poder ser rescatada de dins l'immoble quan ja havia començat l'incendi. Això és el que presumptament va fer un veí de Salt divendres a la tarda al seu domicili de la població. Els Mossos d'Esquadra el van detenir després que hagués de ser atès a un centre sanitari.

L'home ha quedat acusat de quatre delictes: d'un homicidi dolós en grau de temptativa, d'un delicte de lesions, d'un de coaccions i finalment, de provocar l'incendi. L'arrestat, Nabil Ben Mbarek, de 42 anys i nacionalitat marroquina, té a més, antecedents policials per maltractaments.

Tot hauria arrencat dijous, quan la parella es va barallar i la dona de nit va intentar fugir del domicili. El presumpte autor de l'intent d'assassinat però la va coaccionar retenint-li documentació i no la va deixar sortir. La va agredir i divendres al migdia, ella va aconseguir refugiar-se en una habitació del domicili, situat a l'entresòl del número 30 del carrer Torres i Bages de la zona coneguda com a Salt 70. La dona, de 37 anys i nacionalitat espanyola, però, no va aconseguir el seu propòsit, que era poder-se refugiar de l'agressor a la cambra ja que la seva parella per la força va aconseguir obrir-ne la porta. A dins de l'habitació del pis que compartien va tornar-la a agredir fins que finalment va decidir calar foc a l'habitació per tal de, presumptament, matar la seva parella. La dona està embarassada de cinc mesos.

L'home va agafar el que va trobar, un matalàs i material combustible i va calar foc a l'habitació, un incendi que es va acabar escampant per tot el pis, que va quedar destruït per les flames. Gràcies a un veí del bloc de cinc plantes del centre de Salt, la dona va poder ser rescatada amb vida. I és que aquest veí, la va aconseguir treure de dins del pis i ràpidament va alertar els serveis d'emergències. Els Bombers s'hi van traslladar al voltant de les cinc de la tarda juntament amb els Mossos d'Esquadra i d'altres efectius com ara la Policia Local i el SEM. Tant el presumpte agressor com la dona van haver de ser atesos per inhalació de fum en un centre sanitari. Un cop atès, els Mossos van detenir el presumpte autor dels fets que va quedar imputat per intent d'homicidi, així com per més delictes. L'incendi de fet va acabar amb l'habitatge de l'entresòl. I és que segons els bombers a causa de la forta virulència de les flames van haver d'atacar-les de des l'exterior. A més, es van confinar 25 persones que hi havia a la resta de l'edifici. L'incendi va quedar totalment extingit quan faltaven cinc minuts per a les cinc de la tarda.

A partir d'aquell moment, es van començar a ventilar el pis i tot l'immoble, i van revisar l'estructura de l'habitatge, que va quedar parcialment afectada. Alguns revoltons del sostre van caure també va ser necessari apuntalar una paret mestra, que connecta el pis amb el local comercial annex.