El jutge ha decretat presó provisional sense fiança per al detingut de 42 anys per presumptament haver intentat matar la seva parella sentimental calant foc a l'immoble on vivien plegats a Salt (Gironès). L'arrestat a qui se li imputen quatre delictes per temptativa d'homicidi dolós, lesions, coaccions i incendi ha passat aquest diumenge al migdia a disposició del jutjat de guàrdia de Girona que ha decretat presó provisional a l'espera del judici. Els fets van tenir lloc el passat divendres 1 de gener del 2016 pels volts de les quatre de la tarda a l'entresòl del número 30 del carrer Torras i Bages de Salt. Segons sembla, la nit anterior la parella havia discutit i divendres al migdia van tornar a barallar-se. La dona, de 37 anys, volia marxar de l'habitatge i va ser llavors quan l'home va agredir-la i va llançar-li diversos objectes per sobre com un moble que va atrapar-li una cama. Posteriorment, la va tancar en una habitació i va calar foc al pis.

Gràcies a l'ajuda d'un veí que va veure el fum i va sentir els crits d'auxili, la noia va poder sortir del pis. En un principi, el detingut va declarar als Mossos d'Esquadra que el foc havia aparegut de forma sobtada per culpa d'un curtcircuit i que els havia sobtat a tots dos. Una versió que la dona, de 37 anys i nacionalitat espanyola, va negar. Segons sembla, la parella havia discutit la nit del 31 de desembre quan la dona va intentar marxar de l'habitatge però l'home va impedir-ho coaccionant-la. L'endemà al migdia van tornar a barallar-se i va ser llavors quan el detingut va agredir la seva parella i va llançar-li diversos objectes per sobre com un moble que va atrapar-li una cama.

Tot seguit, l'arrestat va tancar-la en una habitació i va calar foc al pis. Un veí de l'edifici va poder socórrer-la. Es dóna el cas que el detingut, un home de 42 anys de nacionalitat marroquina, té antecedents per maltractaments. A causa de l'incendi, tots dos van haver de ser atesos a dos hospitals diferents per una lleu intoxicació de fum. Hores més tard van rebre l'alta mèdica.

Les flames van calcinar completament tot l'immoble i van provocar el desallotjament d'uns 30 veïns del bloc i el confinament d'altres. Fins al lloc dels fets van desplaçar-se diversos efectius dels Mossos d'Esquadra i nou dotacions dels Bombers que van poder extingir les flames i que van haver d'apuntalar una paret mestra del pis que connecta l'habitatge amb un local comercial annex. Les flames també van causar danys a l'estructura del pis ja que alguns revoltons del sostre van caure a terra i van afectar a la façana de l'immoble i el pis superior que té part de l'exterior ennegrit.

Aquest diumenge, encara hi havia les tanques i el precinte policial encerclant el pis. Diversos veïns del bloc lamentaven els fets mentre que d'altres - veïns de la vila- s'hi apropaven per veure què havia succeït.