La reurbanització pendent a l'entorn de la biblioteca costarà 156.000 €

Hi haurà arbrat, gespa i jocs sensorials que dotaran de més verd la connexió amb les casernes

30.12.2015 | 06:30
L´espai que no està urbanitzat està tancat per evitar perills.

La reurbanització pendent a l'entorn de la biblioteca Carles Rahola costarà 156.682 euros (129.490 euros sense IVA) i anirà a càrrec de l'empresa Àrids Vilanna. Les obres permetran que la zona recuperi un espai verd en una zona on abunda el ciment.

L'adjudicació s'ha segellat recentment. Al concurs públic iniciat per l'Ajuntament de Girona amb un preu de sortida sense IVA de 169.000 euros s'hi havien presentat cinc empreses on bàsicament es tenia en compte l'oferta més econòmicament avantatjosa.

La intervenció es fa en el darrer sector on quedava pendent una actuació i on des de fa mesos hi ha tanques que impedeixen el pas per evitar perills en una zona on han crescut les herbes.

Jocs sensorials i integrats

La regidora d'Urbanisme, Marta Madrenas, ha explicat que amb aquesta actuació es preveu que quedi lligat el carrer Emili Grahit amb el parc de les Casernes per un espai verd que serà «ampli i amigable» i que inclourà jocs infantils sensorials i integrats en l'espai. Per exemple hi haurà xarxes verticals, balancins amb troncs i una mena de telèfons amb materials naturals. Tot plegat és un concepte ideat per Lluís Moreno, el mateix arquitecte que va fer la biblioteca Carles Rahola. Madrenas ha ressaltat que s'aconseguirà un zona enmig de la ciutat «menys agressiva i més amable» per als ciutadans i els usuaris de l'equipament cultural.

Fa uns mesos ja es va executar la reurbanització de la part de la plaça més propera a l'equipament culturals en un projecte que va superar els 450.000 euros finançats per l'Estat i que també tenia una aportació municipal.

Els treballs duraran uns tres mesos. Amb les tasques a la parcel·la que queda pendent, acabarà la urbanització d'un punt de la ciutat que durant molts anys ha quedat en suspens o amb projectes que s'han anat allargant en el temps.

L'espai del Bòlit

En aquesta zona s'havia a projectar un edifici de cost milionari que havia d'esdevenir el Bòlit, un centre d'art contemporani que van estar-se disputant els ajuntaments de Girona i Salt i que finalment es va quedar la capital. Al final, aquest museu no es va fer i el concepte s'ha distribuït en diferents equipaments culturals ja existents a la ciutat. Sí que va tirar endavant la biblioteca, que ha de substituir la centralitat de la que hi havia a la Casa de Cultura, però de majors dimensions i molt més moderna. Durant un temps també va haver-hi un aparcament en superfície, a l'espera de l'execució dels treballs i de l'obertura d'un estacionament a sota terra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema