El Consell de Ministres va aprovar ahir la concessió de les Medalles d'Or al Mèrit en les Belles Arts 2015. Entre els guardonats hi la el El Celler de Can Roca, dels germans Joan, Josep Roca i Jordi Roca es va fundar a finals d'agost de l'any 1986 a Girona. És un dels centres culinaris més importants del món. De fet, té tres estrelles Michelin i és el millor restaurant del món segons The World's 50 Best Restaurants, de la revista anglesa Restaurant Magazine.

Les Medalles d'Or al Mèrit en les Belles Arts són una llarga llista molt variada de noms reconeguts en cadascuna de les seves especialitats, En total són 29 els elegits en la darrera reunió del Consell de Ministres de 2015, que reconeixen així la tasca dels que «han destacat de manera eminent en el camp de la creació, han prestat serveis assenyalats o fomentat notòriament l'ensenyament, el desenvolupament i difusió de l'art o la conservació del patrimoni artístic nacional».

Altres premiats

Altres catalans que han estat ?guardonat amb la Medalla d'Or són el cantant Loquillo (Barcelona, 1960); el director del Mercat de les Flors, Francesc Casadesús (Barcelona, 1964); l'escriptor Mauricio Wiesenthal (Barcelona, 1943); o el pallasso Joan Montanyès Monti (Barcelona, 1965 - 2013) a títol pòstum han estat distingits amb el guardó.

El món del cinema s'ha vist reconegut en les figures de Sonia Grande, l'actor Emilio Gutiérrez Caba José Luis Rebordinos i Jean Reno. En la música Ainhoa Arteta i el baríton Leo Nucci així com Enrique Llácer Soler «Regolí» i Anne-Sophie Mutter. També el grup Los Secretos, Vicente Amigo, Emilio Francisco Casares i Alberto Cortez.

Les ballarines Blanca Ávila Molina i María José Ribot, l'artista Cristina Iglesias i els escriptors María Victoria Atencia i Francisco Rico Manrique, també han estat distingits, entre altres.