Seixanta joves de Salt podran participar a partir del proper mes de gener en el programa «Joves per l'Ocupació» que gestionarà l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Salt. Els mòduls que s'ofereixen són els d'operacions bàsiques de cuina, operacions bàsiques de pisos en allotjaments, i auxiliar de so, cadascun amb vint places. Els joves interessats han d'anar a l'oficina de treball de Salt, al carrer d'Alfons Moré, 1, i demanar per formar part del programa Joves per l'ocupació.

Se seleccionaran seixanta joves empadronats a Salt que tinguin entre 16 a 25 anys, però també podran participar menors de trenta anys amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%. En qualsevol cas es imprescindible estar inscrits al SOC com a demandant d'ocupació, és a dir com aturats, i inscrits en el Registre d'Informació de la Garantia Juvenil.

Des de l'àrea de Joventut, la regidora, Núria Tió, ha manifestat que la voluntat del programa és atacar d'arrel una de les necessitat més significatives d'un dels col·lectius més important de Salt en nombre, com son els joves.

Subvencions

Aquest programa està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb el programa d'experiència professional per a l'ocupació juvenil a Catalunya «Joves per l'ocupació», regulat per l'Ordre EMO/251/2014, modificada per l'Ordre EMO/254/2015.

El programa «Joves per l'Ocupació» té una durada de 15 mesos. Durant aquest temps els joves rebran orientació per poder accedir al mercat laboral i realitzaran 3 mesos formació professionalitzadora i un mes de pràctiques professionals, amb possibilitats de contractació laboral.

«Joves per l'ocupació» és un programa innovador adreçat a joves entre 16 i 25 anys, que durant quinze mesos, combina accions d'orientació, tutorització, seguiment individualitzat, formació i adquisició d'experiència professional en empreses a través de pràctiques amb l'objectiu de facilitar la seva inserció a les empreses i fomentar el retorn al sistema educatiu.