L'Empordà

La reurbanitzaciˇ pendent a l┤entorn de la biblioteca costarÓ 156.000 €

Hi haurÓ arbrat, gespa i jocs sensorials que dotaran de mÚs verd la connexiˇ amb les casernes

24.12.2015 | 06:30
L┤espai que no estÓ urbanitzat estÓ tancat per evitar perills.
L┤espai que no estÓ urbanitzat estÓ tancat per evitar perills.

La reurbanitzaciˇ pendent a l'entorn de la biblioteca Carles Rahola costarÓ 156.682 euros (129.490 euros sense IVA) i anirÓ a cÓrrec de l'empresa └rids Vilanna. Les obres permetran que la zona recuperi un espai verd en una zona on abunda el ciment.
L'adjudicaciˇ s'ha segellat recentment. Al concurs p˙blic iniciat per l'Ajuntament de Girona amb un preu de sortida sense IVA de 169.000 euros s'hi havien presentat cinc empreses on bÓsicament es tenia en compte l'oferta mÚs econ˛micament avantatjosa.
La intervenciˇ es fa en el darrer sector on quedava pendent una actuaciˇ i on des de fa mesos hi ha tanques que impedeixen el pas per evitar perills en una zona on han crescut les herbes.

Jocs sensorials i integrats
La regidora d'Urbanisme, Marta Madrenas, ha explicat que amb aquesta actuaciˇ es preveu que quedi lligat el carrer Emili Grahit amb el parc de les Casernes per un espai verd que serÓ źampli i amigable╗ i que inclourÓ jocs infantils sensorials i integrats en l'espai. Per exemple hi haurÓ xarxes verticals, balancins amb troncs i una mena de telŔfons amb materials naturals. Tot plegat Ús un concepte ideat per LluÝs Moreno, el mateix arquitecte que va fer la biblioteca Carles Rahola. Madrenas ha ressaltat que s'aconseguirÓ un zona enmig de la ciutat źmenys agressiva i mÚs amable╗ per als ciutadans i els usuaris de l'equipament cultural.
Fa uns mesos ja es va executar la reurbanitzaciˇ de la part de la plaša mÚs propera a l'equipament culturals en un projecte que va superar els 450.000 euros finanšats per l'Estat i que tambÚ tenia una aportaciˇ municipal.
Els treballs duraran uns tres mesos. Amb les tasques a la parcelĚla que queda pendent, acabarÓ la urbanitzaciˇ d'un punt de la ciutat que durant molts anys ha quedat en suspens o amb projectes que s'han anat allagant en el temps.

L'espai del B˛lit
En aquesta zona s'havia a projectar un edifici de cost milionari que havia d'esdevenir el B˛lit, un centre d'art contemporani que van estar-se disputant els ajuntaments de Girona i Salt i que finalment es va quedar la capital. Al final, aquest museu no es va fer i el concepte s'ha distribu´t en diferents equipaments culturals ja existents a la ciutat. SÝ que va tirar endavant la biblioteca, que ha de substituir la centralitat dela que hi havia a la Casa de Cultura, per˛ de majors dimensions i molt mÚs moderna. Durant un temps tambÚ va haver-hi un aparcament en superfÝcie, a l'espera de l'execuciˇ dels treballs i de l'obertura d'un estacionament a sota terra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema