Dos menors van fer anar de bòlit la policia aquests últims tres mesos a Girona i Salt, després de diversos robatoris amb força en domicilis. Els lladres s'enfilaven pels balcons i entraven als pisos. Aquest 11 de desembre passat es van poder resoldre amb la detenció dels seus dos presumptes autors.

Es tracta de dos menors d'edat, veïns de Girona i de nacionalitat marroquina. Els van poder enxampar poca estona després de protagonitzar un robatori al barri de Sant Narcís. Ambdós van ser detinguts i van ser citats a comparèixer davant de la Fiscalia de Menors de Girona.

Tota la investigació dels Mossos d'Esquadra arrenca quan entre finals de setembre i principis de desembre van tenir coneixement de la comissió de dotze robatoris amb força a l'interior de diversos domicilis de Girona -deu- i Salt -dos pisos.

Els agents van constatar que, en tots els casos, els autors utilitzaven la modalitat de l'escalada. Concretament, s'enfilaven per les terrasses per tal d'accedir als habitatges i per fugir després de cometre el robatori.

Gràcies al testimoni d'un ciutadà, el dia 11 de desembre, a quarts de dotze del migdia, els Mossos van tenir coneixement que s'estava produint un robatori amb força en un domicili del carrer Oviedo, al barri de Sant Narcís de Girona.

Salt des de dos metres

El testimoni va poder donar una descripció acurada dels dos joves, vestits amb un xandall fosc i guants, que estaven saltant una tanca de més de dos metres d'alçada d'un immoble.

La patrulla va localitzar a un dels joves en un carrer adjacent d'on havien perpetrat el robatori amb força intentant fugir del lloc dels fets i el van detenir. Els policies, posteriorment, van esbrinar la identitat de l'altre autor dels fets i també el van detenir al seu domicili. Es tractava d'un altre menor veí de Girona.

Arran la detenció d'aquests menors es van resoldre dotze delictes de robatoris amb força comesos durant tres mesos al Gironès.

La policia va lliurar els menors als seus tutors legals i els van citar a a comparèixer davant de la Fiscalia de Menors de Girona.