L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Ajuntament de Girona han finalitzat diverses actuacions de manteniment i conservació de lleres dutes a terme en un tram urbà del riu Ter, al seu pas pel terme municipal de Girona.

Els treballs, que s'han concentrat en un tram de 350 metres aigua avall del Pont de l'Aigua (GI-671) i que han comprès l'illa que hi ha situada enmig de la llera, han consistit en la reducció de la densitat de vegetació en aquest sector, la retirada d'arbres caiguts i a punt de precipitar-se, així com també l'eliminació de canyes i rizomes.

L'actuació, amb un pressupost proper als 15.000 euros i finançada en un 80 per cent per l'ACA i el 20 per cent restant pel consistori gironí, garantirà el lliure flux de l'aigua i minimitzaran el risc d'afectacions en cas d'avingudes.

L'Agència Catalana de l'Aigua està destinant més d'un milió d'euros en actuacions de manteniment i conservació de lleres aquest 2015 dins l'àmbit de les conques internes.

Una partida de 400.000 euros s'està destinant per actuacions fora de zona urbana; 300.000 euros per actuacions conveniades amb els ajuntaments (on l'ACA aporta el 80 per cent de l'actuació i els consistoris beneficiats el 20 per cent restant) per treballs dins de zona urbana i, finalment, 340.500 euros més en actuacions d'emergència executades en lleres afectades per les ventades i riuades registrades durant la tardor de 2014.