Girona disposa de tres nous itineraris turístics accessibles. La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Marta Madrenas, va explicar ahir que el consistori, amb la col·laboració de l'associació Mifas, ha validat recorreguts per les ribes del Ter i Devesa, hortes de Santa Eugènia i les hortes de Santa Eugènia i Deveses de Salt. «Es tracta d'un pas més del pla estratègic de turisme per aconseguir que la ciutat sigui totalment accessible», va manifestar Madrenas, que va agrair la predisposició de Mifas i de l'Associació gironina de sords en el projecte.

L'itinerari de les ribes del Ter i Devesa té una distància d'1km aproximadament, està pavimentat amb sauló sòlid i permet l'accés a l'espai per a persones amb mobilitat reduïda. L'accés no era possible per l'estat del camí i l'existència de barreres arquitectòniques. També s'han habilitat dues places d'aparcament i una rampa d'accés al parc des de l'aparcament situat davant del pavelló de Fontajau.

Als tres recorreguts s'hi ha col·locat informació visual i sonora sobre els valors naturals de l'espai. A més, per cada itinerari s'ha elaborat un fulletó informatiu en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) disponible a les Oficines de Turisme i s'ha incorporat la informació a l'aplicació mòbil «Natura Local». Paral·lelament, s'ha fet un inventari d'accessibilitat dels principals monuments, museus i dels allotjaments de la ciutat. La informació ha estat recopilada a la Guia de Turisme per a Tothom de Girona.