El grup municipal d'ERC-MES de Girona donarà suport a CiU per aprovar els pressupostos municipals del 2016 que demà es portaran a ple. Uns comptes que pugen fins als 107,3 milions d'euros, 6.855.000 dels quals es dedicaran a inversions, 355.000 euros més que l'any passat.

Ahir, des de la coalició van assenyalar que aquests no són "els seus pressupostos" però que han decidit donar-los el vistiplau per responsabilitat política i perquè la població no es mereix una ciutat "aturada". ERC-MES també va assenyalar que han aconseguit reorientar més de 400.000 euros -d'altres sectors com comunicació o promoció- per a projectes socials.

Des de l'equip de govern, la tinenta d'alcalde i regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, va agrair el gest d'un dels principal partits de l'oposició, tot i que va assegurar que no han estat unes negociacions "fàcils". A més, va assenyalar que estan oberts a sumar més acords amb altres formacions.

El 2013, CiU va aprovar els pressupostos de Girona per al 2014 gràcies a l'abstenció del PSC i PP. L'any passat, va aconseguir tirar endavant els comptes gràcies al vot a favor del regidor no adscrit Carles Palomares i les abstencions dels dos representants del PP i dels regidors no adscrits Glòria Plana i Carles Bonaventura. Aquest 2015 i de cara als pressupostos per l'any vinent, l'equip de CiU que governa en minoria també necessitava l'ajuda d'alguna formació per no haver de prorrogar els comptes. Aquest cop, els aliats han estat la coalició d'ERC-MES, que ahir va donar a conèixer que facilitaran l'aprovació dels pressupostos.