L'Ajuntament de Girona va presentar ahir la nova targeta Bus 25, una tarjeta personalitzada per a les persones empadronades a la ciutat que tinguin entre 19 i 25 anys, i ha ampliat les condicions per obtenir la targeta Bus 65. Es tracta de dues de les propostes que es van aprovar en el marc de l'acord d'investidura del govern actual el passat mes de juliol entre els grups municipals de CiU i ERC-MES, juntament amb un pla de xoc per la Devesa i les beques culturals Kreas. Les modificacions suposaran un cost per l'Ajuntament d'uns 180.000 euros que assumirà el consistori, segons va explicar ahir el tinent d'alcalde i regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà. Les noves targetes ja s'han comunicat a l'ATM (l'Autoritat Territorial de la Mobilitat) que hi ha donat el vistiplau.

Alcalà va explicar que aquestes noves targetes, que es posaran en funcionament el 4 de gener, «ofereixen preus més econòmics i es podran utilitzar tant per TMG com per Teisa». D'altra banda, la portaveu del grup municipal d'ERC-MES, Maria Mercè Roca, va remarcar que les targetes «aniran a favor econòmicament de dos col·lectius que ens semblen molt importants i alhora faran que el transport públic, pel qual nosaltres també apostem, s'incentivi i tingui molts més avantatges».

Evitar greuges

Fins ara, segons va recordar la representant republicana, els joves universitaris ja tenien una targeta, però per exemple els que estan a l'atur o treballen no tenien opció a aquesta targeta i això era un greuge.

La nova targeta Bus 25, que és gratuïta i es distribuirà presencialment a l'Oficina d'Atenció i Informació Ciutadana de l'Ajuntament, es podrà utilitzar en totes les línies de bus urbà de la ciutat, segon va apuntar Joan Alcalà.

Serà tant a les línies 1, 2, 5, 7, 10 i 11, de TMG, com les línies 3, 4 i 6, de Teisa, i permetrà el transbordament. La targeta es podrà carregar amb 30 viatges a 12'5 euros (0'42 euros/viatge) i amb 120 viatges a 45'5 euros (0'38 euros/viatge). La caducitat de les recàrregues en tots dos casos serà de tres mesos.

Llindar econòmic

Pel que fa a la targeta Bus 65, s'ha ampliat un 25% el llindar econòmic per obtenir la targeta. Les condicions econòmiques es comprovaran segons la renda personal i en cas que se sobrepassi el llindar econòmic es comprovarà segons la renda familiar.

També s'ampliarà el nombre de viatges mensuals de les targetes Bus 65 i Bus 70, que actualment són de 30 viatges al mes gratutïts i que ara passaran a ser de 40 viatges al mes a totes les línies urbanes de Girona. Les targetes actuals seran vàlides i només caldrà demanar la nova targeta si és necessari recarregar-les amb els 40 viatges sense que comporti cap cost. A banda de les noves targetes i les esmentades universitàries i Bus 70, també hi ha la T-12, per a menors de dotze anys, que és universal i gratuïta.