Quatre regidors del grup municipal de CiU a Salt van marxar del ple ahir a la nit abans del debat sobre la moció de suport a la «desconnexió» de l'Estat aprovada pel Parlament el 9 de novembre. D'aquesta manera evitaven votar i posicionar-se sobre la independència de Catalunya. També es lliuraven de la possible acusació de sedició i rebel·lia al qual s'estan enfrontant regidors de CiU, ERC i la CUP d'altres municipis que sí que han votat afirmativament a la moció, com a Girona o Celrà. Els regidors van advertir de l'informe en contra de la secretària que aquest punt es pogués debatre en el ple.

L'exalcalde Jaume Torramadé, Josep Valentí, Anna Fuster i Rosa Pòrtulas van aixecar-se de les cadires i marxar del saló de plens. També va marxar el regidor de Ciutadans, Atilano González. Del grup municipal de CiU només es van quedar Fanny Carabellido, que hi va votar a favor, i Francisco Honrado, que hi va votar en contra.

La moció va tirar endavant amb els vots d'ERC i IPS-CUP a més de la citada Fanny Carabellido. El representant de Canviem Salt, Wilder Palacio, es va abstenir. El PSC i PxCv van votar-hi en contra tot recordant que no eren independentistes.

El dubte era saber cap a on s'orientaria el vot dels regidors de CiU, que en temes d'àmbit nacional solien donar llibertat de vot als seus membres. El posicionament del ple d'ahir és diferent al del 21 de setembre, quan tots els regidors nacionalistes, menys Honrado, van votar a favor d'un text de l'Assemblea Nacional Catalana on es demanava suport al procés d'independència als regidors en cas que el 27- S sortís que «sí».