El ple municipal de Girona va aprovar dilluns a la nit la modificació puntual del Pla General que ha de permetre l'ampliació del supermercat Novavenda que hi ha a la Creu de Palau. El canvi permetrà que l'equipament comercial sumi 552 metres quadrats als 625 metres quadrats ja existents i propiciarà nou llocs de treball.

Tots els grups municipals de l'Ajuntament hi van votar a favor a excepció de la CUP, que es va abstenir en considerar que, de fet, es tracta d'una regularització, i perquè tem que els llocs de treball que generi l'establiment acabin essent temporals i precaris.

La modificació ara ha de rebre el vistiplau de la comissió territorial d'Urbanisme. La regidora d'Urbanisme, Marta Madrenas, va explicar que els canvis no suposen un increment de sostre edificable i que l'ampliació servirà, sobretot, per augmentar l'apartat d'alimentació. En aquest sentit, va exposar que un informe de l'àrea de promoció econòmica exposa que la zona té només quatre establiments d'alimentació.

La modificació, sol·licitada pel mateix establiment comercial, també permetrarà millores en els accessos i en una zona verda de l'entorn. Respecte a l'apunt del regidor de la CUP de Girona, Lluc Salellas, pel fet que es tractava d'una regularització, va deixar clar que l'«incompliment actual» es refereix únicament al fet que s'utilitza un lloc que ara és denominat com a lliure com a zona d'aparcament.