Els Reis van presidir ahir al Palau Reial la reunió anual del patronat de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), que va aprovar el pressupost i el pla d'actuació previst per aquesta institució per al 2016.

Segons va explicar la Casa del Rei al seu web oficial, en aquesta sessió de treball es va informar també als Reis de l'activitat i l'estat dels comptes el 2015, així com «de la modificació estatutària relativa als òrgans de govern de la Fundació: Comissió Delegada, Comissió Auditora i Grups de Treball».

Abans de l'inici dela reunió, el rei Felip, la reina Letícia i la resta d'assistents van guardar un minut de silenci en senyal de condol per la mort dels policies Jorge García Tudela i Isidro Gabino San Martín Hernández, morts en l'atemptat que els talibans van perpetrar divendres passat a l'ambaixada espanyola a Kabul.

Prèviament, Felip VI i la reina Letícia van rebre els patrons i els representants de la fundació a la saleta Gasparini del Palau Reial, on van saludar abans d'obrir la sessió de treball al contigu Saló de Columnes. A més d'una trentena de patrons, van prendre part a la reunió el president de la FPdGi, Francisco Belil, els vicepresidents Gonzalo Rodés i Jaime Carvajal, la directora, Mónica Margarit, i el secretari, Enric Brancós.

Fa un any, el 19 de desembre del 2014, el rei Felip i la reina Letícia van presidir per primera vegada com a reis la reunió anual del patronat d'aquesta Fundació, rebatejada llavors Princesa de Girona, i el nou Monarca va ratificar la voluntat de mantenir la seva participació en la institució «amb el mateix compromís i implicació que ha mantingut des del principi».Amb el nom de Príncep de Girona, aquesta fundació es va crear el 26 de juny de 2009 per la Cambra de Comerç de Girona, Caixa Girona, la Fundació Gala-Salvador Dalí i La Caixa amb l'objectiu d'aportar valor social a través del suport al talent dels joves en els àmbits empresarial, social, cultural, esportiu, acadèmic i científic.