Un operatiu policial ha permès desmantellar una associació que traficava amb cànnabis a Girona. L'actuació conjunta entre Mossos, Policia Municipal i Inspecció de Treball ha permès detenir dos dels responsables -president i tresorer- del club. També han investigat cinc persones més i han intervingut més de 4.000 euros.

L'operatiu es va fer el dilluns però fa uns dos anys que ambdós policies sabien que el local havia sol·licitat un permís d'obertura per exercir com a associació per a la promoció i investigació dels beneficis de la planta de la marihuana així com els seus efectes terapèutics. Per formar-ne part calia ser major de 21 anys i ser consumidor habitual de cànnabis. I per accedir al local es demanava que el soci mostrés un document i abonés la quota de soci.

Poc després de l'obertura, l'Ajuntament en va revocar el permís però els seus titulars el van mantenir obert. La Policia Municipal, ja va detectar que, contràriament al que constava als estatuts del club, hi havia persones que hi compraven droga i se l'enduien. El maig els dos cossos policials van iniciar una investigació conjunta. Dilluns es va fer l'escorcoll al local de la travessia de la Creu i van detenir dos responsables. Els Mossos van aixecar una acta per irregularitats al local per tenir càmeres de videovigilància que gravaven el carrer sense la llicència. El mateix dia també van fer dos escorcolls: al domicili del tresorer i en un Grow Shop del carrer Marquès Caldes de Montbui, on van comissar unes 100 plantes de marihuana.

En l'operatiu es van comissar uns dos quilos de marihuana, molta en format porro, estris per la manipulació de la droga i més de 4.000 euros. La investigació continua oberta. El regidor de Seguretat, Joan Alcalà va destacar la cooperació dels cossos policials en l'operació.