Les zones blaves i verdes d'aparcament de?Girona estaran gestionades per l'Ajuntament. La proposta de l'equip de govern (CiU) necessitava el suport d'almenys un grup municipal i va aconseguir el suport de la CUP a canvi d'un seguit de millores. La resta de grups de l'oposició (ERC, PSC, C'S i PP) voldrien participació directa de les entitats del tercer sector i van criticar la decisió perquè no té en compte la participació directa del tercer sector (associacions de caràcter social no lucratiu) i van votar-hi en contra, a excepció dels dos representants de Ciutadans, que es van abstenir.

El tinent d'alcalde de Mobilitat, Via pública i Seguretat, Joan Alcalà, va admetre que s'actua d'urgència perquè l'empresa gestora, Setex Aparki, va comunicar-los fa poques setmanes que no volia prorrogar el contracte que expira a finals d'any i va garantir que se seguirà treballant amb les entitats.

Estalvi de 204.977 euros

Segons un informe de l'àrea de mobilitat, la municipalització suposaria un estalvi de 204.977 euros a l'any perderivat del lloguer d'oficines, les assegurances i l'IVA

La portaveu de la CUP, Laia Pèlach, va esgrimir diferents motius per donar suport a la proposta de l'equip de govern. Per una banda, perquè considera que la municipalització és un bon sistema de funcionament. En aquest sentit, va exposar que els ingressos que es vagin obtenint aniran a les arques municipals i serviran per desplegar el pla d'e-mobilitat i el d'accessibilitat. També perquè inclou subvencions a les entitats del tercer sector, tot i admetre que aquest concepte no era l'ideal. També va afirma que se subrogaran els treballadors actuals i que quan hi hagi algun substitut hauran de tenir certificat de discapacitat. A més, futures noves zones d'aparcament de pagament si que podrien incloure la gestió del tercer sector.

Per ERC, Maria Mercè Roca va indicar que no són partidaris de «municipalitzar per municipalitzar». I va considerar que les subvencions a les entitats eren «engrunes» semblava que servien per esmenar l'error de fa dos anys d'adjudicar les zones blaves i verdes a una empresa privada. Roca va ressaltar que les persones d'aquestes entitats, el que necessiten és «treballar». El PSC, com també C'S i el PP, va demanar que el punt es deixés sobre la taula. Per Sílvia Paneque, s'ha perdut l'oportunitat d'estudiar bé un sistema de gestió mixta entre l'Ajuntament i les entitats del tercer sector. Jean Marie Castel (C's) també va assenyalar la manca de participació de les entitats en la gestió. Concepció Veray (PP), va demanar que s'estudiés quin era el millor model de gestió de les zones d'aparcament de pagament.

L'alcalde, Carles Puigdemont, va sortir al pas de les crítiques de la poca consciència social del seu govern recordant que han apostat per un ptotocol de clàusules socials als contractes. Tambe va dir que els contractes amb aquestes entitats aniran a més i que amb les zones blaves i verdes, la voluntat és que «vagin creixent i el model de gestió inclogui el tercer sector».