L'Audiència de Girona ha condemnat a 7 anys i mig de presó un jove que va apunyalar un home per l'esquena en el transcurs d'una baralla. Els fets van tenir lloc ara fa quatre anys, la nit del 10 de juny del 2011.

La víctima va presenciar com un grup de joves agredia el seu germà. Els nois li van trencar el nas d'un cop de puny i li van estampar una ampolla de vidre al cap. La víctima va baixar al carrer per auxiliar el seu germà i, quan se l'enduia malferit, un altre noi el va apunyalar per l'esquena. La ganivetada li va afectar un pulmó i va haver de ser intervingut d'urgència a l'hospital.

Ara, l'Audiència ha condemnat l'agressor per intent d'homicidi i ha imposat penes d'un any i set mesos de presó als altres dos joves que van atonyinar el seu germà.

En el moment dels fets, els dos germans vivien en un pis situat al carrer Bassegoda. Segons recull la sentència, cap a les onze de la nit, un d'ells va arribar al domicili i es va trobar un grup de joves colombians bevent alcohol al portal. Llavors, quan es disposava a entrar, un dels nois va llançar una ampolla per terra. L'home li va recriminar aquesta actitud i aleshores va començar una baralla entre ells. Va ser aleshores quan dos dels integrants del grup, Brian Andrés Pastrana i Mateo Orozco, van començar a atonyinar-lo. Un li va ventar un cop de puny que li va trencar el nas i, quan l'home va caure a terra, l'altre li va estampar una ampolla de vidre al cap.

La cridòria va fer sortir l'altre germà a la finestra. Quan va veure la baralla, va baixar corrents al carrer per auxiliar la víctima i pujar-la cap al pis. L'home, però, va acabar convertint-se ell mateix en una altra víctima. Quan s'enduia el seu germà malferit, un tercer jove, César Andrés Moreno, el va apunyalar per l'esquena. La ganivetada li va afectar el pulmó i va necessitar ser intervingut d'urgència a l'hospital Josep Trueta.

Intent d'homicidi amb abús de superioritat

L'Audiència considera provat que, si la víctima no hagués rebut atenció mèdica immediata "la ferida li hauria compromès la supervivència". Per això, el tribunal condemna César Andrés Moreno a una pena de 7 anys, sis mesos i un dia de presó per un delicte d'intent d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat. En matèria de responsabilitat civil, la sentència obliga Moreno a pagar una indemnització de 7.130,2 euros a la víctima.

En paral·lel, la Secció Tercera -que és qui s'ha fet càrrec del cas- també condemna els altres dos joves. En aquest cas, però, per un delicte de lesions, també amb abús de superioritat. A Orozco i a Pastrana el tribunal els hi imposa una condemna d'un any, set mesos i setze dies de presó i els obliga a indemnitzar el germà de la víctima amb 796 euros (per haver-lo colpejat i trencar-li l'ampolla de vidre al cap).

Els tres joves condemnats, tots nascuts a Colòmbia, tenen 25, 23 i 22 anys respectivament. La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Sonia Losada, no és ferma. Les parts hi poden interposar recurs de cassació en un termini de cinc dies.