L'empresa privada Setex-Aparki, que actualment presta el servei de les zones blaves i verdes de la ciutat de Girona, va negar ahir, a través d'un comunicat, haver incomplert cap de les clàusules del contracte de concessió administrativa subscrit per l'Ajuntament gironí. Segons aquesta empresa, en l'oferta que va presentar a concurs, es va calcular l'amortització de la inversió en quatre anys, i no en dos com assegura el consistori i que al·lega com a motiu pel qual ara ha decidit no prorrogar-li el contracte i municipalitzar el servei.

L'empresa de Madrid explica que l'Ajuntament va acceptar l'oferta «en la seva integritat» i que amb aquesta forma d'amortització ha obtingut «un benefici de 2.200.000 d'euros en els últims dos anys». A més, Setex també afirma que va acceptar les condicions municipals tot i que això suposava «una reducció dels seus ingressos en un 40% els pròxims dos anys» i que amb la gestió municipal, l'Ajuntament «mai tindrà uns beneficis» iguals. En aquest sentit, també neguen que el consistori s'estalviï 200.000 euros en concepte d'IVA, ja que -segons exposen- en tractar-se d'una concessió administrativa està subjecte a l'ITP i no a l'IVA.

Adjudicació al tercer sector

D'altra banda, el grup municipal ERC-MES va demanar a través d'un comunicat, que s'adjudiqui el servei de gestió de les zones blaves a una empresa social del tercer sector i va proposar que es faci un nou concurs aprofitant «el protocol de contractació responsable». «Hi ha serveis que per la seva naturalesa han de ser gestionats directament per l'administració» va exposar la portaveu de la formació, Maria Mercè Roca, qui va afegir que «n'hi ha d'altres però, sobre els quals l'administració ha d'exercir un control i vigilància però no té sentit que es gestionin directament».

Aquest és el cas, va afegir «d'aquells serveis que poden ser un espai per a l'economia social, a explotar per les empreses del tercer sector».