neteja del riu ter.Joan Olivet, en plena acció aquest cap de setmana.Alguns dels objectes retirats pel veí, abans de llançar-los al contenidor de plàstic Un contenidor flotant al riu Ter.

Un veí de l'Escala continua netejant els rius de Girona i aquest cap de setmana ha estat traient deixalles del Ter, a l'alçada de Pedret. «Quasi tot el que he tret eren envasos de plàstic i envasos de vidre igual que divendres passat», ha explicat Joan Olivet. Explica que aquesta vegada no ha tret molta brutícia però es mostra satisfet perquè «el que he tret ja no anirà al mar». Aquest cop, però, s'ha mostrat crític amb l'estat del passeig del carrer Pedret que ressegueix el riu. «He trobat el passeig brut. Part de les deixalles que hi ha en aquest lloc, avui he vist que eren de persones que van als locals d'oci nocturn». «El empleats de la neteja, o el qui sigui, netegen el passeig a l'entorn de la discoteca, però el que va a parar al riu, no», ha indicat.

Moltes de les coses que ha retirat són ampolles de vidre i de plàstic tant de refrescos com d'alcohol. Per treure deixalles utilitza un salabret i una bossa de plàstic gegant on va inserint tot el que va retirant de l'aigua i del seu entorn.

Tot i que ara mateix la zona està més neta que fa uns mesos, encara hi ha alguns materials que continuen allà i que són força voluminosos. Resseguint el carre Pedret per exemple, s'hi pot veure un senyal de trànsit a sotade l'aigua. També un cotxe de nen i un contenidor d'escombraries que algun brètol devia llançar al riu i que està surant des de fa dies. Al tram de l'Onyar apunt de desembocar amb el el riu Ter s'hi poden veure ampolles, llaunes i algun plàstic de grans dimensions.al balcó que serveix per veure la connexxió de l'Onyar i el Ter, amb l'illa del Ter, al centre, també s'hi solen acumular deixalles malgrat que a poca distància hi ha papereres.

Fa unes setmanes aquest veí va escriure a l'Ajuntament de Girona per denunciar l'estat del riu. El consistori li va respondre que la neteja està programada cada dues o tres setmanes quan anteriorment es feien dues actuacions a l'any i que s'hi inclou el treball amb una barca. En la resposta municipal s'hi adjunten fotografies de les tasques de neteja per demostrar els treballs.