L'Arxiu Administratiu Municipal de Girona ha organitzat dues conferències, aquest dijous, en motiu del Dia Internacional de la Declaració Universal dels Drets Humans. La primera (19.30 hores) girarà a l'entorn d'Els Arxius en Guerra: silencis de destrucció massiva. Anirà a càrrec de Nicolás Valle, periodista de la Secció Internacional de TV3, especialista en conflictes armats. A continuació hi haurà la conferència La cooperació amb l'Arxiu Nacional de la República Àrab Sahrauí Democràtica a Rabuni (2006-2015). Els participants seran Ricard Ibarra, president d'Arxivers sense Fronteres; i Jordi Amigó, responsable del projecte i arxiver de l'Ajuntament de Sant Just Desvern.

Organitzen l'Arxiu Històric de Girona, Arxiu Municipal de Girona, Arxivers sense Fronteres. SDegons s'exposa en el motiu de les conferències, Europa està immersa en una conjuntura política en la qual els Arxius i els documents que contenen prenen una especial rellevància com a garants dels drets de les persones. La funció d'aquests centres es visualitza sobretot en aquells països amb conflictes i enfrontaments bèl·lics.

Per això, els oganitzadors volen donar a conèixer les experiències dutes a terme en l'àmbit de la salvaguarda, protecció, conservació i accés de fons documentals situats en llocs amb conflictes i, també, a disposar d'elements de reflexió sobre el paper dels Arxius com a protectors dels drets humans.