Una dona de 42 anys d'edat i dos dels seus tres fills, una nena de onze anys i una altra de gairebé un, han mort avui, al voltant de les 19:45 hores, en caure des d'un tretzè pis d'un edifici del barri de la Devesa de Girona, al carrer Joaquim Vayreda. Els Mossos d'Esquadra han descartat que hagi estat una caiguda accidental i apunten com a hipòtesi principal que la dona hagi saltat per una finestra després d'haver llançat les dues nenes.

El succés ha passat poc abans de les vuit del vespre al número 63 del carrer de la capital gironina i, segons els primers indicis, la mare s'hauria llançat al buit amb les dues nenes des d'una finestra del despatx d'arquitectura que compartia amb el seu marit, que en aquells moments no es trobava al lloc dels fets.

El cos de la dona ha quedat sobre un dipòsit d'aigua a l'entrada de l'edifici i les dues nenes han caigut per davant de l'entrada d'un bar als baixos dels gratacel proper del Palau Firal. Els cossos de les nenes han caigut directament a terra a la part del darrere d'una cafeteria, mentre que el de la mare ha caigut contra el sostre d'un edifici de serveis cilíndric a poca distància d'on han quedat els de les dues menors.

El lloc on han succeït els fets havia estat habitatge de la família, tot i que actualment vivien al barri de les Pedreres. La dona, Mireia Pujadas, era arquitecta tècnica i havia treballat a l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament, tasca que va abandonar fa uns dos anys per encetar el seu propi projecte d'interiorisme i arquitectura.

En un primer moment, la policia ha estat localitzant el marit de la víctima i l'altre fill del matrimoni, també de curta edat, uns 8 0 9 anys que no es trobaven amb la mare i les nenes en el moment dels fets. Un cop localitzats, s'ha preparat psicològicament el pare, l'arquitecte Martí Franch per rebre la notícia. Quan aquest ha conegut els fets, ha hagut d'anar al CAP Güell a rebre atenció psicològica. Alguns veïns que coneixien les víctimes també n'han hagut de rebre als seus domicilis.

L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra s'ha fet càrrec de l'assumpte. La comitiva judicial ha començat a fer l'aixecament dels cossos cap a les onze de la nit, en una zona que ha estat acordonada pels cossos policials.

La família vivia al Barri de les Pedreres on eren molt conegudes i integrades al barri, on participaven a les activitats de l'AMPA del Col·legi Annexa al que anaven les nenes i l'altre fill de la família.

Minut de silenci

L'ajuntament de Girona ha convocat un minut de silenci demà a les 12 en senyal de dol.