Ikea manté els seus plans per obrir una botiga a les comarques gironines. El director de la filial espanyola de la multinacional sueca del moble, Tolga Öncü, explica en una entrevista al digital El Español, que invertiran 2.500 milions d'euros a l'Estat d'aquí al 2025. Aquesta inversió permetrà triplicar el nombre de botigues que la companyia té a l'Estat, passant de les setze actuals a la cinquantena. Entre les províncies que esmenta on el grup nòrdic preveu obrir-hi un establiment hi ha Girona, juntament amb Tarragona, Vigo, Sevilla o Pamplona.

Des que la multinacional va expressar la seva voluntat per instal·lar-se a les comarques gironines, la ubicació que s'ha repetit amb més força és la d'uns terrenys situats entre els termes municipals de Salt i Vilablareix, just davant de l'Espai Gironès. De fet, l'anterior alcalde de?Salt, Jaume?Torramadé, va donar per fet el pacte amb l'empresa de mobles. L'opció de Salt i Vilablareix, però, no és l'única que s'ha posat sobre la taula. La capital, Girona, també ha intentat mostrar els encants dels terrenys de la zona de Domeny, a la sortida de l'autopista Girona Oest. Tambés'ha arribat a parlar de Figueres, on s'intentaria atraure poblacions de la Catalunya Nord. Fins i tot des de Sarrià de Ter i des de Fornells de la Selva es va mostrar interès per poder acollir un nou establiment.

Salt havia estat la població més ben situada i l'opció preferida per la multinacional des d'un bon principi. La impossibilitat, marcada per la normativa, de construir grans establiments comercials en localitats que no fossin capital de comarca o amb més de 50.000 habitants va proporciar que s'obrís el ventall. Finalment, però, Salt i Vilablareix van passar a formar part de la Trama Urbana de?Girona i per tant a tenir les mateixes opcions per atraure grans empreses com la capital.

Per mostrar la dimensió econòmica de l'obertura d'un Ikea a les comarques gironines cal tenir en compte que cada nou establiment suposa un inversió de la multinacional d'entre 40 i 60 milions d'euros i la creació d'uns 400 llocs de treball, als quals s'han d'afegir els que genera tot el procés de construcció. En l'actualitat, Ikea compta amb tres botigues a Catalunya, situades a Badalona, Sabadell i l'Hospitalet.