La Generalitat a Girona ha obert expedient informatiu a la discoteca Weekend en tenir coneixement de la publicitat que aquest local, situat al Camp de les Lloses de Girona -al Mas Xirgu-, està fent de la festa que organitzen aquest divendres en la qual conviden estudiants de batxillerat a participar en una «guerra d’instituts a Girona». Tot i que no s’explicita directament, sí que es pot interpretar que es tracta d’una competició de consum d’alcohol, que, si són estudiants de batxillerat, majoritàriament seria entre menors de 18 anys.

D’aquesta publicitat se n’ha tingut coneixement a través de les xarxes socials i també per la comunicació que diferents instituts de la demarcació han fet aquesta setmana als Serveis Territorials d’Ensenyament, atès que la publicitat s’ha trobat als centres que apareixen relacionats en aquesta sense que aquests ho hagin autoritzat. L’ús del nom dels instituts i centres educatius que es mencionen en la publicitat no ha estat tampoc autoritzat ni pel Departament d’Ensenyament ni per les Associacions de Mares i Pares.

Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona s’ha fet arribar un requeriment al titular de l’establiment recordant-li tota la normativa relativa al consum d’alcohol i de substàncies que poden generar dependència. En aquest requeriment també se l’informa de les diferents prohibicions que comporta i l’adverteix de les sancions que poden resultar de la infracció de la norma. Des d’Empresa i Ocupació, per mitjà de l’Agència Catalana del Consum, també es faran actuacions envers l’empresa per la presumpta vulneració de les normes de publicitat que s’hagin pogut cometre. Des d’Interior, a través del Servei territorial d’Espectacles i de la Unitat de Policia Administrativa dels Mossos d’Esquadra, s’ha informat els titulars del local de les diferents infraccions en què es podria incórrer. Igualment s’ha advertit de la presència dels Mossos el dia de la festa per tal de comprovar que en tot moment es respecta la normativa vigent.

Sanció a Blow

L’obertura de l’expedient informatiu a la discoteca Weekend, que té caràcter preventiu, coincideix amb l’inici de l’expedient sancionador al local Blow de Girona, arran de la denúncia que la Policia Local de la ciutat ha interposat contra aquest establiment per la festa celebrada el dia 27 de novembre.

En aquesta festa, segons consta en l’acta aixecada per la Policia Local la matinada del 28 i que avui mateix ha entrat al Servei Territorial d’Interior, s’indica que hi havia venda de tabac i subministrament de begudes alcohòliques a menors de 18 anys, que s’exercia una activitat que no es correspon a l’autoritzada en la llicència del local i que hi havia una porta d’emergència bloquejada.