la CUP-Crida per Girona ha organitzat una taula rodona amb el títol "Fires, model 2020", amb què la formació vol reflexionar al voltant del model de festa major gironí de cara als propers anys. L'acte se celebrarà avui a les vuit del vespre al centre cívic del Barri Vell i s'emmarca en les jornades de debat sobre cultura que la CUP ha organitzat per aquest hivern.

El debat comptarà amb Marta Madrenas, regidora de CiU a l'Ajuntament; Josep Jovani, en representació de les entitats que organitzen les Fires Populars; i Pere Cornellà, membre de la Fal·lera Gironina. També s'han convidat d'altres associacions per poder participar al debat des de la fila zero.

Des de fa anys, la CUP ha insistit en la necessitat d'encetar un debat ciutadà sobre el model de Fires de Sant Narcís, per tal d'identificar-ne les principals mancances i incorporar-hi propostes de millora provinents del teixit social gironí. Concretament, la formació considera que les entitats gironines no tenen un paper prou protagonista en la definició i organització de les Fires, i que hi ha assignatures pendents com ara la descentralització, que cal abordar de cara als propers anys.