La ciutat de Girona es convertirà fins al dia de Reis (6 de gener), en l'escenari de més de 200 activitats relacionades amb les festes de Nadal. Així ho va explicar ahir la regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, durant la presentació de la programació d'enguany, en el qual es consoliden propostes com el concert de Cap d'Any a la Catedral o la segona edició del Girona Street Food Market. "Les activitats estan dedicades a tots els gironins però també estan pensades per atraure visitants a la ciutat per tal que coneguin Girona i el nostre teixit comercial de gran qualitat" va exposar Plana.

De fet, la campanya "Un Nadal d'emocions" ja va arrencar divendres passat amb la tradicional encesa de llums de Nadal a plaça Catalunya, un acte que es va fer coincidir amb el "Black Friday" per tal d'avançar també la temporada comercial d'hivern. "Pensem que cal enfortir el consum a la ciutat. Que entre tots siguem capaços de generar riquesa i tenir un futur de progrés i justícia social" va precisar la regidora sobre aquesta coincidència buscada. Respecte als llums de Nadal, Plana també va subratllar que s'han ampliat a zones comercials dels diferents barris i que se n'ha allargat el recorregut en barris com Santa Eugènia o Sant Narcís.

Així doncs, i segons la programació, se celebrarà de nou el Girona Street Food Market el dia 19 de desembre al carrer Migdia; el Gran Circ de Nadal, que es farà del 25 al 28 de desembre al pavelló de Fontajau; o el concert de Cap d'Any a la plaça dels Apòstols de la Catedral, que anirà a càrrec del grup Afrochi Guawa. Justament la programació musical serà un dels punts forts de les activitats nadalenques a la ciutat amb actuacions infantils, cantades de nadales, la Girona Chistmas Swing o concerts a càrrec de grups com: Cor Geriona, Hop's Trio o Sant Swing Bocombo. Tampoc faltaran aquelles propostes més populars entre els infants, com els tallers de llufes, fanalets o tions i les tradicionals picades de tió o visites dels patges reials que es realitzen en els diferents barris de la ciutat.

També, i dedicat especialment als més esportistes, es durà a terme la 11 edició de la Cursa de Sant Silvestre, el 31 de desembre a les sis de la tarda, obrirà un any més el parc infantil Lleuresport al complex esportiu GEIEG de Sant Narcís i s'instal·larà la pista de gel al Palau de Fires. Pel que fa a les propostes més culturals es repetirà l'activitat 6 Museus per Nadal en espais com la Casa Masó, el Museu d'història dels jueus o el Museu del Cinema i s'oferiran noves funcions dels Pastorets de Girona i de Sant Narcís, entre moltes altres activitats nadalenques.