L'Ajuntament de Girona licita per 393.000 euros les obres de construcció del carril bici que passarà per sota del viaducte del tren, des del pont de Pedret fins a la plaça Poeta Marquina. Els treballs tindran una durada de sis mesos.

El nou carril bici permetrà connectar el pont de Pedret amb l'estació d'autobusos, on s'unirà amb el tram previst al Parc Central i amb el carril que ja hi ha al passeig d'Olot. El nou vial començarà just a la Copa, davant del Punt de Benvinguda, i anirà passant per sota les vies del tren fins a arribar a l'encreuament amb el carrer de Santa Eugènia. D'aquesta manera, la zona nord de la ciutat quedarà unida amb la sud. Els treballs obligaran a suprimir 39 places d'aparcament que hi ha actualment. El carril serà de doble de circulació i tindrà uns tres metres d'amplada.

Altres projectes en marxa

A banda d'aquest, l'Ajuntament de Girona també està avançant en altres projectes de carril bici: ja està a exposicó pública el tram que connectarà el carrer Nou i l'avinguda de Santa Eugènia i també està redactat el que anirà des de Pont Major fins a l'entrada de la ciutat.

D'altra banda, avui està previst que entrin en funcionament les dues noves estacions de Girocleta que s'han instal·lat al barri de Sant Narcís: una a la plaça d'Europa i una altra a la rambla Ramon Berenguer. D'aquesta manera, la xarxa de bicicletes públiques comptarà amb setze parades a diferents punts de la ciutat. La propera estació s'ubicarà al barri de l'Eixample, a l'alçada de l'Hipercor, però encara no hi ha una data prevista.