Les dues noves estacions de Girocleta instal·lades al barri de Sant Narcís entraran demà en funcionament. Així ho va confirmar ahir el regidor de Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà (CiU), qui va recordar a més, que la pròxima estació s'instal·larà a l'Eixample de la ciutat. Amb aquestes dues estacions ubicades a la plaça Europa i a la Rambla Ramon Berenguer, el servei de bicicletes públiques de Girona comptarà amb un total de 16 parades.

"L'estació ubicada a la rambla Ramon Berenguer està pensada principalment per als usuaris de les instal·lacions esportives del GEiEG" va indicar Alcalà, qui va afegir que tant aquesta parada com la de plaça Europa, que es podran començar a utilitzar a partir de demà, ja estaven incloses al Pla de Mobilitat aprovat en el darrer mandat, així com la pròxima estació prevista a l'Eixample. "La nostra idea és posar-la a l'altura de l'Hipercor, però no hi ha una data prevista perquè dependrà dels pressupostos" va explicar el regidor de mobilitat qui va afegir que "la voluntat" del consistori gironí és que aquest servei "vagi creixent de forma concèntrica" fins a aproximar-se als municipis veïns.

Les darreres estacions que es van estrenar van ser les del barri de Santa Eugènia, en concret les situades a davant de l'Espai Marfà i a la plaça del Barco, l'octubre de 2013. Ara, amb aquestes dues incorporacions, el servei gironí de bicicletes públiques sumarà un total de 16 parades en espais com la plaça Catalunya, la Renfe, la biblioteca Antònia Adroher o la plaça Marquès de Camps que donen servei a gairebé 1.800 usuaris per tota la ciutat.

La Girocleta va entrar en funcionament el 25 de setembre de 2009 amb 8 estacions, 205 aparcaments i 160 bicicletes (120 al carrer). Fins ara, el nombre de bicicletes ja havia augmentat fins a les 250, però aquesta xifra podria variar tenint en compte que fa només una setmana l'Ajuntament ha adquirit una partida de 100 bicis noves. "Algunes serviran per canviar les que estan en pitjor estat" va assenyalar Alcalà qui va afegir que està previst que pròximament "s'ampliï" la flota. "A molts llocs és habitual no trobar cap bicicleta lliure i això vol dir que el servei funciona" va constatar l'edil gironí.

Extensió de la xarxa

Pel que fa a la ciutat, en els pròxims anys també es preveu crear noves parades de forma gradual al carrer la Salle amb Joan Maragall, la Rodona, Pont Major i Sant Ponç, entre d'altres. Respecte a la possibilitat d'estendre aquest servei de bicicletes públiques en altres termes municipals veïns com Salt, Vilablareix o Sàrria de Ter, Alcalà va precisar que des de l'Ajuntament de Girona "es posaran totes les facilitats de les quals es disposa" perquè "entenem que no hem de posar cap límit a aquest servei". Per això, el regidor gironí va especificar que, tal com ja es va fer amb Salt, a mesura que la Girocleta s'aproximi a aquestes localitats, s'iniciaran converses amb els consistoris locals.