El PSC de Girona denuncia que el Consell Comarcal del Gironès ha denegat un 52% de les beques menjador que s'han sol·licitat. Segons assenyalen, a la ciutat de Girona s'han presentat 2.313 sol·licituds aquest curs, però només se n'han acceptat 1.109.

Segons ha explicat la portaveu socialista, Sílvia Paneque, 1.880 de les sol·licituds es van resoldre al setembre. D'aquestes, 938 es van aprovar (663 per valor del 50% de la beca i 275 pel 100%), mentre que 952 es van denegar. Aquest mes de novembre se n'han resolt 433: 171 acceptades, 77 de denegades i 185 que es troben en llista d'espera, en funció de la disponibilitat pressupostària. Segons el PSC, això suposa que a la pràctica de moment estan denegades, ja que actualment les famílies no en poden disposar.

Tot plegat, explica Paneque, fa que el Consell Comarcal només hagi resolt favorablement 1.109 beques, és a dir, el 48% de les que s'han demanat, i que en canvi el 52% dels sol·licitants s'hagin quedat sense. La representant socialista subratlla que les sol·licituds han crescut un 21% respecte l'any passat, mentre que els recursos destinats pel Consell a aquesta partida només han incrementat un 19%.

Paneque explica que la majoria de famílies que s'han quedat sense beca o estan en llista d'espera pertanyen al «llindar 3», és a dir, es tracta de famílies pràcticament mileuristes, que tenen un màxim d'ingressos de 16.451,6 euros anuals per a quatre membres. Segons la representant socialista, el Consell procura garantir les beques a les famílies dels llindars 1 i 2, que tenen encara menys ingressos, però alerta que per a les del llindar 3 la situació tampoc és fàcil, ja que cobrant mil euros al mes els és pràcticament impossible assumir els 300 euros que pot costar el menjador dels fills.

Augmentar les partides

Pel que fa a l'Ajuntament de Girona, que s'encarrega de completar les beques en el cas que sigui necessari, Paneque indica que la partida d'aquest 2015 ha estat de només 7.542 euros, una xifra que considera excessivament baixa. Per aquest motiu, assenyala que de cares a l'any vinent insistiran que s'augmenti aquesta partida i treballaran per aconseguir que totes les adjudicacions es facin definitivament al mes de setembre, de manera que algunes famílies no s'hagin d'esperar tres mesos per saber si tenen beca o no.