El regidor de Serveis Socials de Girona, Eduard Berloso (CiU), ha acusat el PSC de falsejar les dades del pressupost que destina l'Ajuntament a les beques menajdor. Aquesta setmana, la portaveu socialista, Sílvia Paneque, ha denunciat que el consistori només ha destinat enguany 7.542 euros a complementar les beques menjador del Consell Comarcal. Berloso, en canvi, ho nega, i assegura que el pressupost municipal per a beques menajdor va ser de 126.077,79 durant el curs 2014-2015, i que encara hi ha disponibles 84.412,26 euros per fer front als pagaments de les beques d'aquest últim trimestre de 2015.

Berloso acusa els socialistes d'exhibir unes xifres falses i "buscar polèmiques allà on no existeien". En aquest sentit, assenyala que, a banda de destinar més de 126.000 euros de les arques muncipals a beques durant el curs passat, en aquests moments hi ha més de 80.000 euros disponibles per afrontar els pagaments d'aquest darrer trimestre. El regidor de Serveis Socials també remarca que, només a l'octubre, l'Ajuntament va donar 119 ajuts per a beques. Quan és necessari, assenyala, el consistori treu els diners del fons d'emergència per garantir que cap família que ho necessiti es quedi sense beca.

El PSC també es queixava que algunes beques no es resolen fins al novembre, de manera que no es poden començar a gaudir fins al desembre. Però per evitar que cap infant es quedi sense una bona alimentació, l'Ajuntament ha allargat enguany els ajuts extraordinaris d'estiu a les famílies usuàries al Centre de Distribució d'Aliments, que n'han pogut gaudir fins a principis d'octubre.