La policia municipal de Girona va multar, entre els mesos de juny i agost, 112 ciclistes per haver comès alguna infracció de trànsit. Un total de 87 de les denúncies van ser per circular per la vorera. A més, en aquest període es van avisar 247 persones.

Després d´haver fet, durant mesos, una intensa campanya informativa per conscienciar els ciclistes que cal respectar les normes de circulació, l´Ajuntament va anunciar el passat mes de juny que començaria a multar aquells que no en fessin cas. En el seu moment, aquesta mesura va aixecar polèmica a la ciutat, ja que Mou-te en bici va demanar que primer s´arreglessin els punts negres dels carrils bici per tal que tothom pogués circular amb seguretat.

El consistori, però, sempre ha insistit que l´únic objectiu de les multes és acabar amb les actituds incíviques que tenen alguns ciclistes, com per exemple saltar-se un semàfor, anar en direcció contrària o circular per la vorera. De fet, aquesta ha estat la infracció amb què els agents s´han trobat més sovint fins ara, ja que ha suposat 87 de les 112 denúncies que s´havien posat fins al mes d´agost. Aquestes infraccions són sancionades amb multes d´entre 100 i 200 euros.

Paral·lelament, però, el consistori ha continuat amb la campanya informativa, per tal de conscienciar sense multar els ciclistes que no cometen infraccions molt greus. El regidor de Mobilitat, Joan Alcalà (CiU), sempre ha defensat que l´objectiu del consistori no és anar a la «caça i captura» de ciclistes, sinó oferir una ciutat més segura per a cotxes, ciclistes i vianants.

D´altra banda, ben aviat entraran en funcionament dues noves estacions de Girocleta al barri de Sant Narcís. Una es troba a la plaça d´Europa i l´altra a la rambla de Ramon Berenguer. Més endavant també està previst instal·lar-ne a Pont Major, Sant Ponç, la Rodona i a la cantonada de la Salle amb Joan Maragall.