L'Ajuntament de Girona no prorrogarà el contracte de gestió de les zones blaves a l'empresa Setex Aparki, de manera que haurà de decidir si convoca un nou concurs o municipalitza el servei. La decisió s'haurà de prendre en el ple del mes de desembre, ja que el contracte acaba a finals d'any.

Segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà (CiU), el consistori està satisfet amb la gestió de Setex, però els tècnics municipals de contractació han indicat que no es pot fer la pròrroga per una qüestió d'amortització de la maquinària. Per tal d'aconseguir l'adjudicació del contracte, l'empresa Setex va fer una oferta econòmica molt bona que preveia amortitzar les inversions en quatre anys i no pas en els dos que establia el plec de condicions. L'empresa Saba -que també es presentava al concurs- va presentar un recurs per aquesta qüestió, que l'Ajuntament va desestimar. Tot i això, Setex va agafar el compromís de no reclamar amortitzacions pendents en cas que no es prorrogués el contracte, tal com finalment ha passat. Els serveis tècnics de l'Ajuntament han determinat que, amb aquests condicionants, no es pot prorrogar la concessió, de manera que l'equip de govern haurà de decidir quina decisió pren.

Tenint en compte que el contracte expira el 31 de desembre, la decisió s'haurà de prendre de forma ràpida. L'Ajuntament ja ha comunicat a l'empresa que no li prorrogarà el contracte i també ha iniciat ronda de contactes amb els partits de l'oposició per veure quina és la millor solució. La decisió s'hauria de prendre en el ple del 14 de desembre.

Les dues opcions que el govern ha posat sobre la taula són la municipalització del servei o la convocatòria d'un nou concurs, tot i que no es tanquen a la possibilitat d'explorar altres opcions.

En el cas que es faci un nou concurs, Alcalà adverteix que s'hi podrien presentar totes les empreses, igual que fa tres anys, quan hi va haver una gran polèmica perquè la gestió la va deixar de tenir l'entitat Mifas i es va adjudicar a una empresa madrilenya, Setex. Alcalà va recordar que aquesta era la que havia fet la millor oferta i va assenyalar que fer un concurs "a mida" perquè guanyés Mifas o donar-li directament la gestió a dit seria il·legal, de manera que no es va fer llavors i no es faria tampoc ara, tot i que, òbviament, si es fa un nou concurs Mifas s'hi podria tornar a presentar.

L'altra opció és la municipalització. Alcalà afirma que la veu amb bons ulls, però explica que l'equip de govern encara no ha decidit per què apostarà finalment. Primer, diu, cal tenir tots els informes tècnics i acabar de parlar amb l'oposició per prendre una decisió.