Mifas confia poder-se tornar a involucrar en la gestió de les zones blaves i verdes de Girona, ara que l'Ajuntament ha decidit no prorrogar el contracte a l'empresa que se n'ha ocupat en els dos darrers anys. Mifas, que va gestionar les zones blaves durant trenta anys, fins que el 2013 va perdre el concurs davant l'empresa madrilenya Setex Aparki, assegura que ara és el moment que el consistori apliqui el protocol de contractació responsable. En cas que el servei s'acabi municipalitzant, tal com està estudiant el consistori, també estenen la mà a l'equip de govern per poder-hi col·laborar.

El president de Mifas, Albert Carbonell, garanteix que si la gestió de les zones verdes i blaves es torna a posar a concurs ells hi participaran, i confia que l'Ajuntament aplicarà el protocol de contractació responsable per tal de facilitar la participació de les entitats del tercer sector. Si al final l'Ajuntament acaba optant per la municipalització del servei, Carbonell estén la mà al consistori per poder-hi col·laborar, ja sigui a través de Mifas o amb una taula on hi hagi diverses entitats del tercer sector.

El representant de Mifas assegura que ells estarien "encantats" de poder recuperar una part del servei en un moment en què segueixen patint la crisi econòmica. Segons recorda, tenen una àmplia experiència en la gestió de zones blaves de tota la demarcació, de manera que es veuen capacitats per tornar a participar en la gestió a Girona. "Tot el que sigui poder tenir més volum de negoci per reinvertir en la fundació serà benvingut", assenyala Carbonell, que afegeix: "Nosaltres tenim la mà estesa i estem oberts a qualsevol tipus de col·laboració".

Al responsable de Mifas no l'ha sorprès la decisió de no prorrogar el contracte a l'empresa Setex. "S'ha complert el que nosaltres ja vam avisar: la seva oferta econòmica era la més baixa, però ja es veia que era molt complicat que els sortissin els números", indica Carbonell. En aquest sentit, recorda que "no sempre la millor oferta econòmica vol dir un millor servei" i defensa una "economia inclusiva" on hi hagi més valors a part dels estrictament empresarials.

La concessió de la gestió de les zones blaves i verdes a l'empresa Setex acaba el 31 de desembre. Com que els serveis municipals de contractació han dit que no es pot prorrogar, la decisió sobre si es municipalitza el servei o s'obre un nou concurs s'haurà de prendre en el ple del 14 de desembre.