L'Ajuntament de Girona ha desmuntat per precaució els esglaons del Cul de la Lleona, on dissabte passat va relliscar mortalment un turista francès. Ara, farà un informe per determinar quines van ser les causes de l'accident i estudiarà com es pot millorar la seguretat a l'escultura, fet que probablement passarà per la instal·lació d'unes noves escales amb una barana. El regidor de Seguretat i Via Pública, Joan Alcalà (CiU), ha assegurat que es tracta d'un "accident amb conseqüències tràgiques" i descarta que pugui tenir efectes negatius sobre el turisme a la ciutat.

La policia treballa amb la hipòtesi que la víctima, un turista francès de 75 anys, va relliscar per les escales del Cul de la Lleona quan li estava fent un petó, tal com mana la tradició si es vol tornar a la ciutat. L'home va tenir la mala fortuna de donar-se un fort cop al cap i, malgrat que va ser traslladat en estat greu a l'hospital Josep Trueta, va morir al cap d'unes hores. L'esposa de la víctima va estar acompanyada en tot moment d'un membre del servei d'atenció a la víctima de la policia local i, més endavant, la regidora de Salut i Seguretat en el Treball, Eva Palau (CiU) també es va desplaçar fins a l'hospital. L'Ajuntament es va posar a disposició de la família per a tot allò que necessitessin.

Alcalà assegura que els esglaons estaven instal·lats des de feia una vintena d'anys i que fins ara no tenien constància que hi hagués hagut cap accident. De fet, es van instal·lar per facilitar que els turistes poguessin fer el petó al Cul de la Lleona, ja que fins llavors havien d'enfilar-se per la columna i era encara més complicat.

Evitar més accidents

Per tal d'evitar nous sinistres, l'Ajuntament va retirar ahir al matí els esglaons d'accés a l'estàtua. Segons va explicar Alcalà, ara s'elaborarà un informe per determinar definitivament les causes del sinistre i veure com es pot millorar la seguretat. El més probable, segons Alcalà, és que s'acabin instal·lant unes noves escales amb barana, tot i que caldrà esperar a tenir l'informe final.

Mentrestant, l'Ajuntament instal·larà un cartell informatiu explicant que s'està treballant en la restauració de l'escala i també s'inormarà als guies de la ciutat que, en aquests moments, no es pot complir amb la tradició de fer el petó. Al peu de l'estàtua encara hi havia ahir dues espelmes en memòria de la víctima.

Alcalà creu que la caiguda és un cas de "mala sort", ja que fins al moment no hi havia cap element que els fes pensar que els esglaons eren perillosos. Es tracta d'un "accident de conseqüències ?tràgiques", va indicar, i va descartar que pugui portar conseqüències negatives en el turisme de la ciutat.