L'ajuntament de Sàrria de Ter sancionarà amb multes de fins a 450 euros als propietaris de gossos que tinguin actituds incíviques i reincidents i estudiarà habilitar un espai com a pipican a la població. Segons va explicar el regidor de Serveis Públics, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Narcís Fajula, en els últims mesos el consistori ha rebut nombroses queixes veïnals relacionades amb l'augment de la presència d'excrements de gossos a les voreres i fins i tot, en parcs infantils i pel fet que molts amos porten els animals deslligats. "Ja hem donat directrius a la policia local perquè siguin més estrictes a l'hora de fer complir la normativa municipal" explicava Fajula qui afegia que fins ara "s'havia fet els ulls grossos amb alguns comportaments". "Si s'ha de sancionar perquè la gent aprengui a ser més responsable, es farà" ressaltava el regidor.

Així doncs i segons l'ordenança municipal, les infraccions lleus com no col·locar el rètol assenyalant la presència d'un gos vigilat comportarà multes de fins a 150 euros; les greus com mantenir els animals mal alimentats o passejar-los pel carrer sense corretja o collar, sancions de fins a 300 euros; i les molt greus com maltractar o no vacunar el gos, multes de fins a 450 euros. No recollir els excrements de l'animal de les vies públiques i zones d'esbarjo, deixar-lo orinar en el mobiliari urbà o no dipositar les restes fecals en els diversos llocs habilitats, es considera infracció molt greu i per tant multable amb imports de fins a 450 euros. "Primer s'amonestarà, però si es repeteix la falta, la policia té instruccions de multar" indicava Fajula qui afegia que en cas de reincidència, l'import de la sanció incrementarà.

Campanya de conscienciació

Per tal de donar a conèixer aquesta iniciativa a tots els veïns de la localitat, l'Ajuntament ha reactivat una antiga campanya de conscienciació consistent en uns tríptics informatius on s'expliquen les ordenances i obligacions i que repartiran mà en mà els mateixos regidors entre els propietaris dels gossos. "Els regidors de l'ajuntament que tenen gos quan surtin a passejar, entregaran els tríptics entre les persones que trobin pel carrer i que també portin animals" explicava el regidor sarrianenc.

D'altra banda, Fajula també va avançar que des del consistori estudiaran si habilitar un espai com a pipican o zona d'esbarjo per a gossos. "Pipican com a tal a Sàrria no en tenim, només un espai tancat en un solar de la Rasa, que els propietaris utilitzen com a espai d'esbarjo pels seus gossos i que ells mateixos mantenen en condicions idònies" assenyalava Fajula qui afegia que el primer pas consistirà a parlar amb les diferents associacions de veïns. "Amb el problema dels excrements però, no creiem que un pipican canviï res" concloïa el primer tinent d'alcalde.