L'Ajuntament de Sarrià de Ter tenia previst aprovar en el ple d'ahir a la nit el nou mapa acústic i l'ordenança de sorolls. D'aquesta manera es determinarà, en funció del tipus d'àrea (residencial, industrial, comercial...) quin és el límit màxim de soroll que es pot fer. Segons ha explicat l'alcalde, Roger Torrent (ERC), els sorolls més importants que es produeixen al municipi són els que vénen de les grans infraestructures, com la carretera.

Segons la nova ordenança, l'horari d'activitats de càrrega i descàrrega serà de les set del matí a les nou del vespre, excepte en els polígons industrials i sempre que no s'afecti els habitatges. A més, les terrasses, mercats, parades de venda ambulant i altres activitats a l'aire lliure que tinguin una incidència acústica «significativa» hauran de tenir una autorització municipal expressa, on s'assenyalarà les condicions a complir per minimitzar el seu impacte. També caldrà disposar d'autorització per instal·lar elements de megafonia o similars a les terrasses d'ús públic.

Un altre apartat regula el comportament ciutadà. En aquest sentit, s'indica que els veïns han d'evitar molestar la resta amb sorolls innecessaris, com ara tancaments de porta bruscos, crits, música molt alta, celebració de festes o funcionament d'electrodomèstics sorollosos, entre altres. A més, entre les nou de la nit i les vuit del matí no es permetrà l'ús d'electrodomèstics que facin massa soroll, instruments musicals, reparacions, cants, manipulació de materials o canvi de mobles o qualsevol altra activitat que pugui pertorbar el descans dels altres. En aquest sentit, la policia podrà mesurar els sorolls si es detecta que poden ser excessivament alts.

Pel que fa als animals de companyia, els seus amos hauran de responsabilitzar-se de les seves mascotes per impedir que facin massa soroll, mentre que els projectes de nova construcció o rehabilitació d'equipaments hauran de garantir l'aïllament acústic de la façana.