Els 21 restaurants participants en la campanya Tapa't Girona han servit un total de 1.977 menús de tapes durant la primera edició d'aquesta mostra, celebrada del 13 al 22 de novembre sota l'organització de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona i amb el suport d'Estrella Damm. En total, s'han pogut degustar una selecció de 21 menús de tapes creatives acompanyats de dues cerveses Estrella amb preus que oscil·laven entre els 16 i els 55 euros. «Hi ha una gran satisfacció entre els establiments participants, no només pel gran nombre de menús servits sinó també pel nivell d'informació amb què els clients arribaven als restaurants», explica el president de l'associació, Josep Carreras.

Davant d'aquesta bona rebuda, els organitzadors ja han anunciat que el Tapa't tindrà una versió més «fresca i desenfadada» a la primavera, el Destapa't, que consistirà en una ruta de tapes per diferents establiments. «L'objectiu de totes aquestes iniciatives, que se sumen a d'altres ja existents com la Setmana Gastronòmica, és donar a la gastronomia de la nostra ciutat el reconeixement que es mereix», indica Carreras.

Els restaurants participants en aquesta primera edició han estat Els Jardins de la Mercè, +Cub, Neptú, Hotel AC Palau Bellavista, Divinum, Draps, Udon, Can Vi Bodega, La Nova Llesca, Sargantana, Km0, Bubbles Gastrobar, Maràngels, Cúrcuma, El Racó de Fontajau, Quatre Forquilles, Savoy, Pizzeria La Gioia, Mas Casilda, El 9 Burg i la Taverna de l'Abat.