L'Ajuntament de Girona ha rebut 456.000 euros per impulsar la contractació de 52 persones en situació d'atur. Els fons provenen del Servei d'Ocupació de Catalunya i han estat finançats pel ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i cofinançats pel Fons Social Europeu.

D'aquesta manera, el consistori podrà contractar entre aquests mesos de novembre i desembre 52 persones a l'atur per desenvolupar treballs d'interès públic i caràcter social. Els contractes tindran una durada de sis mesos i el Servei d'Ocupació de Catalunya ha prioritzat com a col·lectius destinaris els aturats majors de 45 anys que hagin esgotat la prestació o subsidi per desocupació i les persones beneficiàries de la renda mínima d'inserció.

L'Ajuntament ha previst un total de nou actuacions per promoure la contractació d'aquestes persones. En primer lloc, faran el manteniment i neteja de la zona de les Pedreres, afectada per l'incendi del passat juliol. En aquest cas s'ha prioritzat la contractació dels propis veïns de la zona, que es dedicaran a fer tasques de prevenció d'incendis, reduir-ne el risc i facilitar els treballs dels serveis d'emergència i extinció.

Una altra brigada es dedicarà a l'arranjament d'espais públics i millora de l'entorn urbà, per tal de garantir que siguin més accessibles i segurs. Un tercer grup condicionarà i rehabilitarà equipaments municipals per tal d'incidir en la qualitat de l'atenció al ciutadà, i un altre crearà un inventari comercial i de serveis. L'objectiu serà potenciar la continuïtat comercial mitjançant l'ordenació d'usos en plantes baixes i a través de tots els elements de disseny urbà.

D'altra banda, es reforçarà la plantilla d'agents cívics amb l'objectiu d'augmentar la seguretat ciutada. Un altre equip intentarà minimitzar la vegetació adventícia al sector est i hi haurà un grup dedicat a analitzar la influència dels principals eixos comercials de la ciutat, amb l'objectiu de centralitzar i acualitzar la informació sobre aquests espais. Els dos darrers equips es dedicaran a ordenar l'espai públic, tot fent complir la normativa sectorial establerta, reduint-ne el desordre i informant de les activitats que es poden dur a terme, i a oferir suport logístic al Centre de Distribució d'Aliments.