L´equip de govern de Salt (ERC i IPS) va retirar, en el ple celebrat ahir, la proposta per aprovar la derogació de l´ordenança de serveis funeraris amb la voluntat d´aconseguir més consens amb la resta de grups municipals de l´Ajuntament saltenc. Així ho va anunciar la regidora responsable del cementiri, Isabel Alberch (ERC), després d´acollir la demanda feta per PSC i CiU, d´intentar modificar primer -abans de derogar- aquells articles restrictius de l´ordenança vigent que dificulten que noves empreses puguin prestar els seus serveis funeraris a la vila. Actualment només ho fa la funerària Mémora.

Segons va exposar Alberch, aquesta ordenança, que data de 1999, ha quedat obsoleta i per aquest motiu proposaven derogar-la i passar a dependre només de la normativa de la Generalitat, menys restrictiva. Va ser en aquest punt quan la representant del PSC, Yasmina Abad va precisar que l´ordenança catalana va ser aprovada en la mateixa època i que per tant «tampoc està actualitzada». En aquest mateix sentit es va expressar el regidor de CDC, Jaume Torramadé, qui va assenyalar també que en l´ordenança actual «no hi veiem ha cap límit perquè altres operadors funeraris puguin oferir els seus serveis a Salt». «Creiem que la derogació és un error. Un mal sistema», subratllava Torramadé. Per tots aquests arguments, l´equip de govern va retirar la proposta amb la promesa de «seure» a discutir els punts a «modificar o derogar».

Aquest però no va ser el punt que va generar més debat en el ple. El conveni que l´equip de govern ha pactat amb el Girona F.C. en el qual aquesta entitat esportiva cedeix 4.500 euros a Salt a canvi de poder fer ús d´unes instal·lacions municipals va causar les crítiques de grup convergent. «La quantitat de diners que l´ajuntament haurà de gastar per cobrir les despeses que generarà aquest club a Salt, es podrien haver invertit en equips de futbol saltencs» li va retreure Francisco Honrado (CDC) a la regidora d´esports Eva Rigau. «Aquesta despesa existia igualment, però ara comptem amb 4.500 euros de més» es va defensar Rigau. Per tal de debatre aquest punt i altres qüestions econòmiques, Torramade va demanar la celebració d´un ple extraordinari.

D´altra banda, es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel PSC per eliminar l´ús del Glifosat, un herbicida químic que s´utilitza en jardineria.