La Plataforma de Veïns i Propietaris Afectats per la Planta de Residus de Mas Xirgu va acusar ahir de «mentir» a la regidora d'Urbanisme i Activitats, Marta Madrenas (CiU) sobre la «voluntat de trobar una solució amistosa» a aquest conflicte durant una segona reunió celebrada dimarts passat en petit comitè. Per la seva part, la regidora va respondre a aquestes acusacions denunciant que tant el portaveu com el representant jurídic d'aquesta entitat van «insultar i menysprear» als representants municipals i va avançar que serà «molt difícil» trobar «cap tipus d'entesa» amb l'actual advocat de la Plataforma.

L'enfrontament es va produir durant una segona reunió celebrada dimarts al migdia entre Madrenas i el portaveu i l'advocat dels propietaris del polígon de Mas Xirgu, només uns dies després de la bona entesa assolida entre les dues parts en la primera trobada realitzada divendres, 13 de novembre. Segons van exposar els afectats, la regidora es va presentar amb tres tècnics municipals que es van «negar a acceptar en tot moment les greus deficiències del projecte» d'instal·lació d'una nau de tractament de materials reciclats no orgànics a la zona i a «tramitar» la Modificació del Pla d'Ordenació Urbana (POUM) tal com reclama la Plataforma. En aquest sentit, van assegurar que la regidora «es va treure la careta de bones intencions» mostrada a la reunió de divendres «demostrant que està disposada a tirar endavant el projecte a qualsevol preu».

A més, van criticar que Madrenas «no va actuar en cap moment amb la neutralitat institucional que li correspon» com a representant de tots els interessos afectats per la planta, intervenint «únicament» en defensa dels interessos de l'entitat promotora de la instal·lació.

«Voluntat de diàleg»

Per la seva banda, la regidora d'Urbanisme va assenyalar que tant el portaveu de la Plataforma com el representant jurídic van acudir a la trobada «sense cap ànim negociador» i que ja des de l'inici van mostrar una actitud «amenaçant i provocadorament irrespectuosa» cap a la institució municipal i els treballadors públics que estaven allà. «Ens van menysprear, insultant tant a anteriors governats com als actuals i també als treballadors públics de l'Ajuntament» va criticar Madrenas que va afegir que es van «extralimitar moltes línies vermelles». «És una actitud inacceptable i creiem es farà molt difícil trobar cap tipus d'entesa amb l'actual representat jurídic» va afirmar. Tot i això, la regidora va assegurar que l'Ajuntament seguirà «mantenint» el diàleg i seguirà «apostant» per trobar punts de trobada entre les dues parts.

El portaveu de la Plataforma en canvi, va expressar a la regidora d'urbanisme que el col·lectiu d'afectats utilitzarà «tota la seva força i intel·ligència per aturar un projecte promogut des de la més absoluta ignorància urbanística» després de retreure-li que «s'ha equivocat» en afirmar que l'Ajuntament «només modificarà el POUM» després de construir la planta.