Un total de 18 delegats sindicals de CCOO, UGT i IAC passaran la nit dins l'edifici de la Generalitat a Girona. És una acció que es fa coordinadament a la resta de capitals catalanes en solidaritat amb els companys de la mesa de la funció pública que estan tancats a la seu del Departament d'Empresa i Ocupació a Barcelona. Exigeixen al Govern que faci una proposta perquè consideren que no s'ha fet cap pas per retornar-los els drets laborals "robats" el 2012 amb les retallades. Entre les demandes, reclamen part de la paga extra que encara no han cobrat i també recuperar els dies de permís per antiguitat que van perdre. Està previst que demà al migdia assisteixin a la concentració convocada a la plaça Sant Jaume.

Carregats amb sacs de dormir, menjar i termos, els delegats sindicals dels diferents àmbits de l'administració passaran la nit dins la seu del Govern a Girona. Hi han entrat a les cinc de la tarda i no en sortiran fins demà a les nou del matí, quan es dirigiran a Barcelona per formar part de la concentració convocada a la plaça Sant Jaume al migdia.

Aquesta és una acció que fan per "pressionar" el Govern després que les diverses reunions per recuperar els drets laborals perduts amb les retallades no hagin arribat a bon port. Aquest mateix dilluns, els representants dels tres sindicats que conformen la mesa de la funció pública han decidit quedar-se tancats a la sala de reunions del Departament d'Empresa i Ocupacó de Barcelona com a símbol de protesta després que tampoc s'hagi arribat a cap acord. L'acció de Girona, així com la de la resta de capitals catalanes, es fa en solidaritat amb els companys de Barcelona.

"No demanem res extra, sinó que ens retornin allò que es van robar el 2012", ha lamentat Maria Àngels Martínez, de la CCOO. Per la seva banda, el portaveu de la UGT, Quim Casas, recordava que a Girona tant la Diputació com alguns ajuntaments han començat a retornar aquests drets laborals i que els treballadors de la Generalitat no ho poden fer. "S'escuden en què és un govern en funcions, però bé que legislen en d'altres àmbits", apunta Martínez.

Per la seva banda, Laura Iglesias (IAC) ha reclamat al Govern que deixi enrere les retallades i que doni "dignitat" a les condicions de treball de la funció pública perquè, de retruc, això afecta la resta de la ciutadania.