El portaveu de Ciutadans a Girona, Jean Castel, que va ser escollit diputat en les eleccions del 27 de setembre, deixarà l´Ajuntament un cop s´hagi aprovat el pressupost pel 2016 i un cop s´hagi consolidat el Parlament.

Castel ha defensat sempre, en consonància amb el seu partit, que cada persona només pot tenir un càrrec institucional. Per això, quan va presentar-se com a cap de llista a les eleccions al Parlament, ja va dir que deixaria l´Ajuntament en cas de sortir escollit. De fet, l´endemà mateix de les eleccions del 27-S va fer una roda de premsa per reiterar la seva decisió i informar que el seu substitut al consistori seria Manel Vázquez, el següent a la llista. L´actual número 2, Miriam Pujola, passaria a ser la portaveu.

Tot i això, han passat gairebé dos mesos des dels comicis catalans i Castel encara no ha deixat l´acta de regidor. Segons explica, abans de fer-ho vol esperar a l´aprovació de les ordenances fiscals (ja feta) i el pressupost pel 2016, encara pendent. A més, també vol esperar a què el Parlament s´acabi de consolidar, ja que, de moment, Junts pel Sí i la CUP encara no han arribat a cap acord per a la investidura. Si no es consolida el Parlament i finalment hi ha noves eleccions al març, Castel continuarà a l´Ajuntament, perquè llavors «tot el procés tornaria a començar de zero i no tindria sentit deixar l´Ajuntament».

Malgrat aquest retard a l´hora de deixar l´acta, Castel assegura que ho farà a principis de l´any vinent, perquè, segons recorda, porta des de 1998 defensant que cada polític ha de tenir només un únic càrrec.