El PSC va exigir ahir a l'alcalde de Girona,?Carles Puigdemont, una rectificació pública per haver titllat de «mentidera i manipuladora» la cap de llista dels socialistes gironins, Sílvia Paneque, durant el ple extraordinari celebrat dilluns passat. La picabaralla es va produir arran d'unes polèmiques piulades que Puigdemont va publicar a Twitter relacionades amb el president Lluís Companys i el franquisme. «L'alcalde no només no va rectificar i excusar-se per les piulades sinó que va dir que la nostra portaveu era una manipuladora» va explicar la regidora?Eli Riera, que va afegir que es va «faltar» al socialisme gironí i que per aquest motiu «exigeixen» una rectificació. «Qui mentia era ell» assegurava Riera.

D'altra banda, el grup socialista va exposar els motius pels quals es va abstenir en la votació per aprovar una moció presentada conjuntament per CiU, ERC-MES i la CUP-Crida per Girona per donar suport a resolució d'independència aprovada pel Parlament el passat 9 de novembre i que el Tribunal Constitucional va suspendre. «Considerem que s'havia de dedicar tot el debat al barri de Sant Narcís i que la resolució del Parlament no era un tema d'urgència ni de ciutat» va subratllar la regidora del PSC, que va afegir que va ser una proposta «inoportuna» que podria haver «esperat» a ser tractada en un ple ordinari.

Els socialistes gironins també es van referir ahir a les declaracions fetes pel líder de Ciutadans a Girona, Jean Castel, en què acusava al PSC «d'ambigüitat i d'escenificar una contínua obra de teatre». «Uns representants públics amb dret a vot que el justifiquen són bastant més dignes que un que és allà per votar el que sigui i s'aixeca i marxa, inhibint-se de representar a qui l'ha votat» concloïa el candidat Marc Lamuà.