El delegat d'Interior a Girona, Albert Ballesta, assegura que s'està acabant de redactar el projecte de reforma del Parc de Bombers de Figueres i que, de fet, ja compten amb una primera proposta que estan supervisant els tècnics de Bombers de Cerdanyola del Vallès. Ballesta diu que entén les demandes del cos però diu que a vegades els terminis s'allarguen més del previst. Diu que compliran la seva paraula, fent referència a les crítiques que els agents van fer dijous en una protesta davant de l'Ajuntament criticant que les obres no hagin començat tot i haver-se anunciat per a l'octubre.

«Ho farem. Hi ha el compromís i hi ha els diners», va insistir Ballesta. El delegat va recordar, a més, que a vegades les dates no poden complir-se i va posar d'exemple el cas del parc de Girona on «vaig sortir al setembre dient que ho faríem i s'ha fet al novembre». En aquest sentit, reitera que aviat tindran acabat el projecte d'uns treballs que valoren entre 800.000 i 900.000 euros i que la intenció és ensenyar-ho als Bombers de Figueres. «No puc donar dates però les obres es començaran el més aviat possible», va reiterar.

D'altra banda, la situació va rebre ahir les crítiques de dos grups de l'oposició a través de comunicats. La portaveu del PP, M. Àngels Olmedo, va assegurar solidaritzar-se amb la reivindicació del cos per l'estat «pèssim» de les seves instal·lacions. «Prou d'incompliments! En aquesta ocasió no demanem, exigim!, a les autoritats governants que posin fil a l'agulla i tractin els nostres bombers de la manera que es mereixen», va insistir. En aquest sentit, va afegir que «com en tot, Figueres anem per darrere d'altres ciutats que han renovat els seus parcs durant aquests anys».

També Ciutadans es va afegir a les reivindicacions. El seu portaveu, Héctor Amello, va lamentar «la política de promeses incomplertes de la Generalitat» i «la falta de compromís en la inversió per al parc de Bombers que es retarda de fa més de 12 anys». Amello demana a al Govern municipal «prendre cartes en l'assumpte» per «exigir a la Generalitat el compliment del seu compromís de reforma del parc». A més, la formació insisteix que «cal dotar els agents dels equips i la tecnologia adequada que un parc de caracter comarcal requereix». «El parc està totalment desfasat i escassament compleix amb els requisits mínims en matèria de seguretat i higiene».

El cos va protestar dijous en una concentració que simbolitzava, amb «paletes» disfressats, que començaven les obres, que al seu torn havien de suplir la construcció d'un nou equipament ?pendent des de fa anys. Criticaven que, de nou, no es complís la ?promesa ?d'iniciar els treballs a l'octubre com se'ls va dir. Demanaven, a més, saber què faria l'equip de Govern (CiU i PSC) davant d'un nou acord no complert sense «haver demanat les compensacions com cobrir les places que falten per la no consecució dels treballs».