Ciutadans elevarà a la Subdelegació del Govern espanyol l'acta del ple celebrat dilluns a la nit a l'Ajuntament de Girona en el qual es va aprovar una moció presentada conjuntament per CiU, ERC-MES i la CUP-Crida per Girona per donar suport a resolució d'independència aprovada pel Parlament el passat 9 de novembre i que el Tribunal Constitucional va suspendre. «Demanarem una còpia de l'acta i l'elevarem a la Subdelegació del Govern espanyol perquè prengui cartes en aquest assumpte» va explicar ahir el líder del grup municipal, Jean Castel, durant una roda de premsa en la qual va exposar els motius concrets pels quals ell mateix i la regidora Miriam Pujola van abandonar el ple. «Entenem que la manipulació d'un ple com el d'ahir per part de l'equip de govern juntament amb altres partits amb la presentació d'aquesta moció estava fora de lloc i desvirtuava un ple destinat a parlar del barri de Sant Narcís i de les obres del TAV» va explicar Castel qui va afegir que Ciutadans «no participarà «d'aquest joc» i que per aquest motiu van abandonar la sala de plens. «No volem participar en discussions estèrils i en una institució municipal no competencial per parlar de certes coses» va recalcar Castel, qui va recordar que la votació de la moció podia incórrer en una il·legalitat i tenir conseqüències jurídiques.

El portaveu de C's també es va referir a la marxa del ple del regidor de CiU Cristóbal Sánchez, de qui l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va explicar que el van incorporar a la llista com a independent i que ja van pactar des del principi del mandat que tindria llibertat de vot en temes supramunicipals. «La Convergència moderada va demostrar que manté el seny en un 1%» va dir Castel.

Crítica al PSC

El líder de C's també va criticar la posició del PSC en el ple de dilluns, qui es va abstenir en la votació de la moció després que la portaveu socialista Sílvia Paneque retragués a Puigdemont que hagués trencat la unitat aconseguida amb l'acord de Sant Narcís amb una moció de caire polític que suposava una «reiteració». «No entenem a què juga el PSC» va dir Castel, que també va criticar els socialistes gironins per la seva «ambigüitat i intent de modular el discurs segons en quin parany es troba escenificant una contínua obra de teatre». El portaveu de C's també va criticar que el Govern català utilitzi «la gran estelada» per «tapar» els casos de corrupció.