L'Ajuntament de Girona va aprovar ahir, per unanimitat, el compromís de convocar un grup de treball on hi hagi entitats i partits polítics per tal d'elaborar el pla integral del barri de Sant Narcís. Arribar a aquest acord no va ser fàcil, tanmateix. PSC i CUP havien forçat un ple extraordinari per debatre la qüestió, però les associacions de veïns i comerciants del barri van dir que aquest no era el ple que ells volien, ja que no se'ls havia tingut en compte. La resta de partits tampoc hi estaven d'acord. Al final, socialistes i independentistes van retirar les seves mocions i es va arribar a un acord.

Les quatre associacions que van intervenir en el ple van recordar el patiment que han suposat per al barri els deu anys d'obres del TAV, tant pels veïns pels comeciants. A més, van reclamar un pla que no sigui només urbanístic, sinó que reculli també aspectes socials, culturals, de mobilitat i de seguretat, entre altres. Els representants del barri van demanar que aquest estigui més connectat a la ciutat i que no sigui «el pati del darrere», i creuen que la nova Clínica Girona a la carretera de Barcelona pot ser un bon punt de partida per aconseguir aquesta connexió. De tota manera, les associacions de veïns i comerciants de Sant Narcís van lamentar que PSC i CUP no els haguessin tingut en compte a l'hora de convocar el ple extraordinari, i es van mostrar farts de ser moneda de canvi polític.

La proposta de socialistes i indepenentistes demanava, entre altres, la creació d'una Comissió Ciutadana per tirar endavant el Pla Integral de Sant Narcís en un any. També demanava un reconeixement als veïns, fer un seguiment exhaustiu a les obres de la llosa i exigir el pla d'autoprotecció del TAV, encara pendent.

La resta de grups, tanmateix, els va retreure que haguessin actuat de forma unilateral i CiU i PP els van recordar que en el darrer mandat ja s'havia treballat de forma consensuada en aquest sentit. Els veïns també van dir que el millor lloc on debatre sobre el barri era a les reunions de seguiment de les obres que s'han anat celebrant. ERC-MES, per la seva banda, va demanar que es prenguin mesures de forma ràpida i no es dilatin en el temps esperant que acabin els plans. Finalment, les mocions es van retirar i es va aprovar la convocatòria d'un grup de treball conjunt per avançar en el pla.