El restaurant formatiu de la Rosaleda funcionarà a principis de l'any vinent

L'Ajuntament adjudicarà la gestió a una entitat del tercer sector, però no sap si es farà a través d'un concurs públic o d'un conveni

20.11.2015 | 06:30
Les obres de la Rosaleda, aquest divendres.

Les obres per convertir una part de l'edifici de la Rosaleda, a la Devesa de Girona, en un bar-restaurant de formació per a joves en risc d'exclusió social avancen a bon ritme, i l'Ajuntament calcula que estaran acabades al desembre. La regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, preveu que l'espai podrà entrar en funcionament durant el primer trimestre de 2016, però abans faltarà saber amb quin sistema s'escull l'entitat del tercer sector que ho gestionarà. Els serveis jurídics municipals estan estudiant si s'ha de fer un concurs públic o s'adjudica a través d'un conveni.

Els treballs van començar el mes de juliol. Actualment, una part de la Rosaleda allotja un espai per a les associacions de veïns de la Devesa i Figuerola-Bonastruc, mentre que la resta es convertirà en un bar-restaurant formatiu perquè joves en risc d'exclusió social es formin en el sector de l'hostaleria i posteriorment puguin inserir-se en el món laboral. El consistori sempre ha tingut clar que aquest espai hauria d'estar gestionat per una entitat del tercer sector, però encara no saben a través de quina figura jurídica es farà. Segons Plana, l'objectiu és que aquest espai serveixi tant per ajudar els joves més desfavorits com per dinamitzar la Devesa, de manera que es combini la vessant lúdica amb la social. A més, espera que hi hagi bona col·laboració amb les associacions veïnals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema