Més de 2 milions d'euros per fer del 2016 l'any de la gastronomia i l'enoturisme

La Generalitat destinarà els diners en accions pensades per operadors turístics internacionals, entre altres

20.11.2015 | 06:30
Diversos cellers d´arreu de Catalunya i especialment de la província de Girona, presenten els seus vins al Fòrum Gastronòmic.

La Generalitat dedicarà el 2016 a la gastronomia i l'enoturisme per consolidar turísticament el país i destinarà més de 2 milions d'euros procedents de la taxa turística a diferents accions promocionals, de màrqueting i també per preparar algunes activitats pensades per operadors turístics especialistes en aquesta matèria. Així ho va explicar ahir el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, qui va afegir que, entre altres accions, al juny es farà un workshop amb més de 150 operadors turístics internacionals especialitzats en gastronomia que viatjaran a Catalunya per conèixer la destinació. Primer, visitaran restaurants i cellers d'arreu del país i posteriorment, a Barcelona, se celebrarà un workshop anomenat Buy Catalonia on es posaran en contacte cellers i restaurants i empreses turístiques que tenen productes específics per tal que els operadors internacionals els incloguin dins els seus paquets.

Els públics preferents en què focalitzaran les accions són els mercats madurs com França, Gran Bretanya, Alemanya, Itàlia i països nòrdics però també hi ha un interès especial per incidir en el mercat asiàtic i americà. «Són mercats que tenen molt d'interès en aquests itineraris culinaris i enològics», va remarcar Espasa qui va afegir que l'objectiu d'aquestes accions és el d'atraure un turista que tingui una despesa més elevada al territori. «Volem que el tipus de turista que vingui deixi més diners, més que buscar el nombre és aconseguir que mitjançant paquets i rutes ens visiti un turista de més rendibilitat», reconeixia el director de l'Agència Catalana de Turisme.

Altres accions amb què treballa l'agència consisteixen a incloure empreses d'aquests sectors a la fira «Mercat d'Escapades» que es farà entre els mesos de març i abril davant la Catedral de Barcelona i també s'està en negociacions amb TVE perquè dos capítols del programa Master Chef es rodin a Catalunya. Aquest any temàtic coincideix amb la designació de Catalunya com a regió europea de la Gastronomia 2016.

Mostra sobre Joan Roca

Una altra de les activitats emmarcades dins l'any de la gastronomia i l'enoturisme és l'exposició a l'entorn de la cuina de Joan Roca, el xef del millor restaurant del món. La mostra es podrà veure per primera vegada al Palau Robert de Barcelona i, posteriorment, viatjarà fins a Girona per fer-se itinerant després a d'altres territoris. A Catalunya hi ha 63 estrelles Michelin, moltes de les quals a les comarques de Girona. Espasa reconeix que aquest territori pot fer de «motor» arreu de Catalunya i que a través del seu model es pot posar en valor la gastronomia catalana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema