El ple de Girona va aprovar ahir una moció de suport a a resolució d'independència aprovada pel Parlament el passat 9 de novembre, i que el Tribunal Constitucional va suspendre poc després. Els dos regidors de Ciutadans, Jean Castel i Miriam Pujola, van abandonar el ple perquè van considerar que la votació de la moció podia incórrer en una il·legalitat. Per la seva banda, la regidora del PP, Concepció Veray, va advertir que portarà la resolució als serveis jurídics del seu partit i, si cal, la portaran als tribunals.

La moció, presentada conjuntament per CiU, ERC-MES i la CUP-Crida per Girona, manifesta el «ple suport i adhesió» de l'Ajuntament de Girona a la resolució d'independència del Parlament. A petició de diversos grups polítics, el secretari i l'interventor van fer un informe on aclarien que la moció era pertinent i no suposava cap il·legalitat.

La resta de grups, tanmateix, van retreure a Puigdemont que inclogués aquesta moció en un ple extraordinari que, incialment, havia d'estar dedicat íntegrament a Sant Narcís. Els més indignats van ser els representants de Ciutadans, que ni tan sols es van quedar al debat:?van alertar que la moció podia suposar una il·legalitat i per tant van abandonar immediatament el ple.

Des del PP, Concepció Veray va dir que acceptava l'informe del secretari i l'interventor, però que no el veia del tot clar. Per això, va posar la moció en mans dels seus serveis jurídics i va advertir que el text ha estat suspès pel Constitucional i que les lleis hi són per respectar-les.

El principal enfrontament, tanmateix, va ser entre l'alcalde, Carles Puigdemont, i la portaveu del PSC, Sílvia Paneque. Paneque va retreure-li que hagués trencat la unitat aconseguida amb l'acord de Sant Narcís amb una moció de caire polític que suposava una «reiteració». «Hem votat ja 23 mocions sobre la independència», va afirmar, tot afegint: «Si vostè vol que Girona sigui un parc temàtic de l'independentisme, endavant, però no cal una reiteració constant». Puigdemont la va acusar de «manipuladora» i va assegurar que la qüestió independentista preocupa als gironins, tal com van demostrar votant massivament a les últimes eleccions.

Al final, el PSC es va abstenir, PP hi va votar en contra i Ciutadans no va votar.