Els empresaris i propietaris del polígon de Mas Xirgu van entregar ahir a l'Ajuntament de Girona una trentena de signatures contra la instal·lació d'una planta de tractament de materials reciclats no orgànics a la zona. Tot seguit, els afectats es van reunir amb la regidora d'Urbanisme i Activitats, Marta Madrenas (CiU), a qui van demanar que es canviï el Pla d'Ordenació Urbana (POUM) per impedir aquest tipus d'activitats. Madrenas no va tancar la porta a la proposta i va assegurar que estan disposats «a estudiar-ho tot», perquè entenen la preocupació dels veïns.

Els afectats estan preocupats pels possibles problemes de pudors, sorolls i trànsit que pot comportar la nova planta, ja que el polígon de Mas Xirgu està dedicat, sobretot, al comerç i el sector terciari. A més, segons va explicar el seu portaveu, Jordi Pagès, temen que aquesta planta, que aniria a càrrec de l'empresa Tirgi, pugui obrir la porta a la instal·lació, en el futur, d'altres deixalleries o fins i tot una incineradora.

Els veïns i propietaris, tanmateix, van sortir satisfets de la reunió amb Madrenas, a qui van demanar una modificació del POUM per evitar que instal·lacions d'aquest tipus puguin anar a Mas Xirgu. Pagès va explicar que la representant municipal els va escoltar i va estar «receptiva» davant les demandes veïnals. De moment, el consistori s'ha compromès a estudiar a les al·legacions -fet que permetrà aturar momentàniament la tramitació- i també s'ha compromès a fer reunions entre tècnics i veïns que començaran la setmana que ve. «Han d'acceptar que Mas Xirgu s'ha convertit en un espai per al sector terciari, i que s'ha de posar ordre perquè es mantingui així», va indicar Pagès.

Per la seva banda, Madrenas va assegurar que l'Ajuntament està disposat a escoltar totes les peticions veïnals i no descarta un canvi en el POUM per evitar la instal·lació de la planta. De tota manera, va explicar als veïns en què consistirà exactament l'activitat -ja que molts es pensaven que seria una deixalleria normal, cosa que no és certa- i van acordar anar a veure una activitat similar per veure com funciona. Madrenas va assegurar que en tot moment estaran oberts al diàleg.