Biblioteques de Girona organitza per cinquena vegada la jornada de formació del Voluntariat de Lectura Fàcil, durant la qual els participants en el projecte podran compartir experiències i aprendre eines per millorar la seva tasca d'acompanyament en la lectura. La trobada tindrà lloc avui, de cinc a a vuit de la tarda, a la biblioteca Antònia Adroher. A més, aquesta sessió de formació també servirà com a acció de suport i reconeixement als participants del Voluntariat de Lectura fàcil i de l'Apadrinament del Lector, en què es fan tasques d'acompanyament a la gent gran i als infants, respectivament.

La formació consistirà en una xerrada i, posteriorment, una dinàmica de grup. La primera ponent serà l'experta en kinesiologia Àngels Xena, que farà una presentació de gimnàstica cerebral («brain gym»), que consisteix en una sèrie d'exercicis per estimular i preparar el cervell abans d'una activitat de concentració i lectura. A continuació, l'actor i professor David Martínez, membre de la companyia La Nave Va, proposarà una aproximació a la comunicació verbal i no verbal a través d'una dinàmica de grup tot utilitzant eines teatrals.

La inscripció a les jornades està oberta a totes aquelles persones que estiguin interessades en el contingut del programa o que vulguin tenir més informació de l'acompanyament lector.